L'administrador de loteria de Platja d'Aro que ha venut la grossa: ''No sabem a qui però estem contents''

Els afortunats els han comprat per màquina

Faltaven escassos nou minuts per a dos quarts de dotze del matí quan els nens de San Ildefonso han cantat el número més esperat: el de la grossa de Nadal. El 05490 ha quedat molt repartit per la geografia espanyola i ha esquitxat Catalunya, amb cinc sèries a Barberà del Vallés i tres dècims a Platja d'Aro.

En aquest municipi de la Costa Brava, l'administració de loteria ubicada al Bar Ton de l'avinguda Cavall Bernat 11 no havia viscut mai abans una situació semblant.

El seu propietari, Antoni Esteva, ha explicat que tots tres dècims –premiats amb 400.000 euros cadascun- s'han adquirit a través de màquina perquè com que es tracta d'un bar, no els pot vendre físicament. Possiblement per això, encara no sap qui els ha comprat o si es tracta d'un o més compradors. Potser, diu, "ni tant sols ho saben ells".

De fet, estava treballant quan ha sortit el premi i l'han hagut de trucar des de la delegació de Girona per dir-li. Durant tot el matí, s'hi han acostat clients per felicitar-lo i, a falta dels afortunats, ho ha celebrat amb unes copes de cava amb alguns dels que hi eren. "A la salut dels que els ha tocat", ha dit Esteva mentre brindava.

Aquesta és la primera vegada que aquest establiment reparteix un premi de Nadal. L'any 2012 va donar gairebé 700.000 euros i 168.000 més en dos premis de l'Euromillones.