La programació cultural de Figueres dobla enguany el nombre d'espectadors del 2019

S'han registrat 500 butaques venudes de mitjana en cada espectacle

La programació cultural de la ciutat de Figueres (Alt Empordà) ha doblat el nombre d’espectadors respecte les xifres de l’any 2019, abans de la pandèmia, convertir-se en un referent cultural de la demarcació de Girona, amb espectacles de teatre, òpera, dansa i música entre altres.

Entre setembre i desembre del 2022 s'han realitzat set espectacles de gran format i la mitjana d’espectadors ha estat de 550 i d’aquests set, en tres ocasions s’han superat les 800 entrades venudes. Els espectacles de petit format a dalt de l’escenari, amb aforaments per a un centenar de persones, s’han esgotat tots.

També és important l'èxit dels col·loquis post-funció amb els artistes organitzats conjuntament amb l'Aula de Teatre, que s'han realitzat després dels espectacles i que han acollit un 30% dels espectadors de mitjana.

Les xifres són les següents:

  • Setembre – desembre 2022: 15 espectacles i 5.542 espectadors
  • Setembre – desembre 2021: 14 espectacles i 3.823 espectadors
  • Setembre – desembre 2019: 11 espectacles i 2.888 espectadors

Aquestes xifres són les de les entrades venudes dels espectacles de la programació oficial. Els espectacles organitzats per promotors privats o entitats també han tingut una gran ocupació i en 4 ocasions s'ha omplert el teatre.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha explicat que “les xifres demostren que la programació cultural a la ciutat de Figueres és una programació de qualitat, transversal i que cada vegada més, rep persones de fora de la ciutat que s’interessen pels espectacles que es programen a Figueres. Doblar el nombre d'espectadors de pagament és un senyal de que hi ha  interès per la cultura i que hem d'estar a l'alçada amb una programació de qualitat i l'alçada d'una ciutat cultural com Figueres".