Castelló d'Empúries adjudica per 217.800 euros la instal·lació de 77 càmeres de videovigilància

Seran 67 que enregistraran imatges i 10 que registraran matrícules

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) ha adjudicat aquest mes de desembre la instal·lació de 77 càmeres de videovigilància repartides pel nucli antic i la urbanització d'Empuriabrava que s'executarà a partir de l'any vinent amb una durada de 29 dies. El concurs estava previst per un import màxim de 346.014,33 euros (IVA inclòs) però se l'ha acabat enduent l'empresa Alphanet Security Systems SL per 217.818,63 euros (IVA inclòs).

Inicialment s'havien presentat a la licitació set empreses, una de les quals va quedar desestimada d'entrada i les altres sis van concursar per endur-se el treball. La màxima puntuació es dirigia a qui oferís la instal·lació més barata. El projecte contempla la instal·lació de 67 càmeres que enregistraran imatges de vídeo mentre que 10 més es dedicaran a registrar matrícules de vehicles.

La seva ubicació és variada i les 67 primeres se situaran en indrets del nucli antic com l'Ajuntament, el pavelló, la Cúria, la Farinera, el camp de futbol, l'oficina de turisme o als polígons industrials, mentre que a Empuriabrava es posaran en diverses rotondes, el dipòsit de vehicles, la zona d'oci nocturn, el camp de futbol, dins la comissaria de la Policia Local o en encreuaments de les vies més transitades.

Pel que fa a les lectores de matrícules aquestes es posaran a la rotonda del Botxí, la de Santa Clara amb Pau Casals i Castelló Nou, al Parc de les Papallones amb la carretera Vella de Roses i la carretera Orlina, a la rotonda de la Rubina amb Xaloc, el giratori de la zona de serveis davant la comissaria de la Policia Local i finalment a l'encreuament d'Orlina amb Marinada.

Algunes d'aquestes càmeres ja existeixen en l'actualitat i el projecte senzillament contempla la seva substitució per unes de noves, mentre que en altres punts els hi posaran per primera vegada. La seva substitució ve donada perquè no tenen suficient qualitat d'imatge (com el cas del dipòsit de vehicles o a l'exterior de la Policia Local) que no permeten llegir correctament la matrícula dels utilitaris enregistrats.

Per la seva banda l'Ajuntament també ha signat un conveni amb GironaFibra per fer arribar el cablejat de coure a tots aquells punts on actualment no hi és i s'hi haurà de posar una càmera de videovigilància.