El Pessebre Vivent de Castell d'Aro arriba a la 63a edició amb més de 400 figurants

Se celebrarà el 17, 18, 25, 26 de desembre i 1 de gener

El Pessebre Vivent de Castell d’Aro (Baix Empordà) es consolida, un any més, com el degà de la modalitat a Catalunya, assolint la seva 63a edició (es va començar a escenificar l’any 1959, i de llavors ençà ininterrompudament, excepte el 2020 arran de la pandèmia de la covid-19), i havent-li estat concedida l’any 2011 la Creu de Sant Jordi, el màxim reconeixement que pot rebre una entitat per part de la Generalitat de Catalunya. Es representa les jornades del 17,18, 25 i 26 de desembre i 1 de gener (19 h) en una única sessió.

Més de 400 figurants, veïns, amics del municipi, participen en els 52 quadres que formen l’escenificació en un recorregut d’un quilòmetre i mig per la Vall de la Coma i pel nucli històric de la vila, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, gràcies al conjunt històric i medieval que formen els seus carrers, l’església, i sobretot el Castell de Benedormiens, baluard de la Vall d’Aro, documentat des de l’any 1041, i del que se’n conserva la part més antiga, del segle XII, i que actualment és la seu de les sales d’art municipals.

Entrada general 5 euros, i infantil de 4 a 11 anys 3 euros. Gratuït per a les nenes i nens de fins 3 anys, amb el Carnet Jove Municipal, carnet del Club Super3 i subscriptors de Cavall Fort; i 2x1 per als subscriptors del PuntAvui. Es poden adquirir anticipadament al lloc web fins a les 17 h el dia de cada representació i també a taquilla els dies de la representació (18-19.30 h). Amb l’entrada hi ha un 2x1 per a la Pista de Gel Platja d’Aro.

Els quadres del pessebre, després d’una representació inicial, comencen amb diverses escenes bíbliques de l’Antic Testament (profetes, Moisès a Egipte...). Tot seguit, hi ha un conjunt d’escenes clàssiques i comunes a molts pessebres vivents d’arreu: l’Anunciació de l’Àngel a Maria, la Visitació a Santa Elisabet, la Casa de Natzaret, el somni de Sant Josep, l’anunci de l’empadronament, la recerca d’una fonda, l’anada a Betlem, l’Anunciata dels pastors, els Reis o la cova del Naixement.

Però un dels tocs especials i que donen personalitat pròpia al Pessebre Vivent de Castell d’Aro, és la representació d’unes escenes singulars i sorprenents, basades en la mostra d’oficis artesanals i escenes referents al camp i a la pagesia: la masia, el forn de pa, la carbonera, la castanyera, el gran mercat, el treball del vi i de l’oli, el gran molí, pastors, caçadors, la dona que renta i moltes altres.

Altres propostes configuren el programa d’activitats nadalenques al municipi: Gran Sorteig de Nadal amb la possibilitat de guanyar -amb la compra mínima de 20 euros en el centenar d’establiments adherits- un Fiat Panda híbrid, una bicicleta elèctrica, dos rellotges intel·ligents o diversos lots de regals (fins al 3 de gener); la Gimcana familiar de la Xalarina i en Xalarí (fins al 8 de gener), Pista de Gel a la Plaça dels Estanys (fins al 8 de gener); Túnel de llum i so amb espectacle musical al c/  Miramar de Platja d’Aro (fins al 8 de gener), exposició d’obres del 43è Concurs de diorames, pessebres i composicions nadalenques al Castell de Benedormiens i a l’Antic Casino de Castell d’Aro (del 18 de desembre al 15 de gener), Parc Infantil El Mar dels Nens al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro per a infants de 2 a 12 anys (del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener) o la Cavalcada dels Reis de l’Orient a Platja d’Aro i Castell d’Aro (dijous 5 de de gener), entre d’altres.