Quart instal·la cinc càmeres lectores de matrícules en els accessos al municipi

L'objectiu és minimitzar el nombre d'actes delictius

L’Ajuntament de Quart (Gironès) ha fet un pas endavant en la matèria de protecció i seguretat ciutadana dins del terme municipal. Aquest mes de desembre ha posat en marxa el seu nou Projecte de Seguretat, el qual planteja principalment la instal·lació de càmeres de darrera generació en videovigilància.

En total s’han instal·lat cinc Equips de Reconeixement de Matrícules (ERM) en cinc dels principals punts d’accés en vehicle al terme municipal: en dos punts oposats de la carretera de Girona, al Camí de Fornells, al carrer Raval i a la C-65 a l’accés al Paratge Bruguera.

L’alcalde de Quart, Carles Gutiérrez, ha assenyalat que es tracta d’una «actuació que el municipi necessitava per protegir-se enfront dels diversos delictes que pateix, entre els quals hi ha els robatoris en habitatges» i ha afegit que "a partir d’ara tots els vehicles que entrin i surtin del municipi quedaran registrats i avisaran quan ho faci algun que estigui en recerca pels cossos de seguretat". A més, ha puntualitzat que aquesta iniciativa és "una aposta de futur atès que es tracta d’un projecte escalable, que s’anirà ampliant segons les necessitats relacionades amb la seguretat ciutadana que vagi tenint el municipi".

D’aquesta manera s’espera poder minimitzar el nombre d’actes delictius urbans, robatoris i infraccions de trànsit. Així mateix, aquesta actuació, que suposarà un servei de vigilància permanent les 24 hores del dia, també permetrà obtenir informació i realitzar estadístiques que permetin obtenir un major coneixement del municipi en aquest àmbit.

Lectors ALPR i CCTV

Els equips ERM controlen simultàniament ambdós sentits de la circulació. En cada punt hi ha instal·lada una unitat de lectura de matrícula en blanc combinada amb una altra unitat d’ambient a color. Segons els conveni establert amb el Cos Policial de Mossos d’Esquadra aquestes unitats es centraran en lectors LPR i càmeres CCTV (Closed Circuit Television).

Els lectors ALPR són dispositius fixos, de reconeixement automàtic de plaques de matrícula, són dispositius que s’instal·len en una ubicació fixa. Aquest sistema permet dictar i reproduir digitalment els caràcters de la placa o matrícula del vehicles que passen per la zona de trànsit on estan situades.

Les càmeres CCTV (Closed Circuit Television), és una tecnologia de vídeo vigilància dissenyada per supervisar diferents tipus d’activitats i ambients amb l’objectiu de controlar la seguretat. A més, el senyal captat per les càmeres és transferit a través d’un sistema de comunicacions per xarxa de mòbil a la sala de comandament que la Direcció General de la Policia del CME destina a aquestes noves infraestructures a l’Àrea Bàsica Policial de referència pel municipi de Quart.

La instal·lació, posada en marxa i manteniment, per cinc anys, d’aquests equipaments han estat atorgats a l’empresa  Covert Intelligent Security Systems a través d’un procés de licitació.