Banyoles descarta el projecte per construir habitatge de protecció oficial a Can Puig

consistori no renuncia a construir habitatge públic, però busca nous espais

L’Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) ha decidit descartar el projecte per construir habitatge de protecció oficial al barri de Can Puig. El consistori ha acordat aquesta mesura després que els veïns del barri hagin mostrat la seva oposició al projecte i busca ara noves possibles ubicacions per a la construcció d’habitatge públic en altres zones de Banyoles.

En roda de premsa aquest matí, l’alcalde de Banyoles Miquel Noguer ha recordat que el ple municipal del mes de setembre va aprovar incloure l’ús d’equipament dotacional per poder construir habitatge de protecció oficial en uns terrenys municipals situats al carrer Boi Juscafresa, sota el pavelló de Can Puig. Miquel Noguer ha explicat que “la decisió ha creat malestar i una inquietud negativa en el barri i, per aquest motiu, hem decidit descartar-ho”.

En aquest sentit, Miquel Noguer ha afegit que “s’han fet diferents reunions amb els veïns i veïnes del barri i volem retirar-los públicament el compromís que el projecte es descarta definitivament”. Malgrat tot, l’alcalde ha recordat que “tenim més de 90 sol·licituds renovades per accedir a un habitatge de protecció oficial i mantenim el compromís per construir habitatge de protecció oficial públic a la ciutat, però no en aquests terrenys”. Miquel Noguer ha explicat que s’està buscant una o més d’una ubicació per construir habitatge públic en altres zones de la ciutat.