Crítiques a la Bisbal per la suspensió del Parc Infantil de Nadal

Tots x la Bisbal demana la dimissió del regidor encarregat de l'activitat

El grup municipal de Tots x la Bisbal considera “absolutament injustificable” l’anul·lació del parc infantil de Nadal (PIN) a la localitat, previst pels dies 27 a 30 de desembre. Una anul·lació d’una activitat de quatre dies que, recorda TxLB, “es produeix després de dos anys sense PIN degut a la pandèmia i en una ciutat que l’activitat municipal dirigida a nens i famílies és clarament deficitària”.

Xavier Dilmé, regidor de TxLB, explica que l’anul·lació és "greu" i una mostra més del "desgovern" que pateix la població, però encara "són més greus els intents de justificació" del regidor d’Esports, Pere Maruny (CUP), “que s’ha quedat descansat” en atribuir tot el problema a l’encariment dels subministraments, “sense parlar de xifres concretes en cap moment i com si això només afectés la Bisbal d’entre tots els ajuntaments”.

Segons Dilmé, “l’àrea d’Esports no és una república independent sinó que forma part de l'Ajuntament de la Bisbal com una àrea més, ni tan sols és un patronat. Per tant, en el supòsit que la partida de subministraments de les seves instal·lacions s’hagi exhaurit, se soluciona amb una simple modificació de crèdit per ampliar la partida i punt, com portem fent tot l’any, en cada Ple, per altres casos”.

Dilmé titlla de “surrealistes” les declaracions fetes fins al moment pel regidor d’Esports i assegura que només es poden atribuir a un desconeixement del funcionament intern d’un ajuntament que "provoca vergonya aliena" en un regidor de govern o, simplement, a "ganes d’enganyar la gent amb falses cortines de fum davant d’una mala gestió". Segons ell, “un regidor que gestiona així no hauria d’estar ni un minut més en el seu càrrec, hauria de plegar ell o ser cessat”.

El portaveu de TxLB afegeix que “si no troben diners per ampliar la partida, només recordar, per exemple, que amb multes de trànsit aquest 2022 han recaptat 200.000 euros llargs més dels previstos inicialment i la xifra continua creixent. O que ens els darrers quatre anys les despeses de personal de l’Ajuntament han augmentat en 1.560.000 euros”. Aquest fet porta Dilmé a afirmar que “per tant, diners n’hi ha, però és governant que es demostren quines són les prioritats polítiques d’un govern i a que es destinen i ERC-CUP- ECG no tenen les famílies i la mainada com una de les seves prioritats”.

TxLB també ha volgut destacar el silenci de l’alcalde, Enric Marquès (ERC): “un alcalde sense l’ok del qual no es mou un paper a l’ajuntament, ha estat en silenci i incapaç d’aportar cap solució. Costa d’entendre més enllà d’una possible voluntat de voler deixar en evidència un partit soci de govern, potser? Però n’és igual de responsable, per inacció”.

Xavier Dilmé acaba recordant que “des de TxLB portem quatre anys avisant que la maquinària de l’Ajuntament estava creixent de forma desproporcionada, molt per sobre de la capacitat de generar ingressos, que aquest creixement no arribava als serveis a les persones i a l’atenció del dia a dia del carrer, i que aquest creixement burocràtic feia perdre capacitat de maniobra econòmica davant qualsevol contingència. Aquí en tenim un exemple, i malauradament en veurem més, com l’intent de fer pagar uns quants milers d’euros a les escoles per utilitzar el teatre Mundial (segons es recull a les ordenances fiscals 2023)”.