Banyoles farà accessibles a tots els infants les activitats dels Reis d’Orient

Dissabte al migdia està prevista l’arribada dels patges i s’iniciaran els preparatius amb l’Ambaixada Reial

Banyoles (Pla de l'Estany) iniciarà aquest dissabte les activitats prèvies a la cavalcada dels Reis d’Orient amb l’arribada dels Patges Reials. Es tornarà a fer l’espectacle de benvinguda al camp de futbol nou i es mantindran les visites guiades a l’Ambaixada Reial, amb retirada prèvia d’entrada. Com a novetat, tant la cavalcada com les activitats prèvies introduiran mesures perquè siguin accessibles a tots els infants de la ciutat.

En Mec, la Puf, en Mussi, la Xum i en Lup arribaran aquest dissabte al migdia en un acte de presentació que es farà a la Plaça del Monestir, seguint la mateix fórmula de l’any passat, i que estarà carregat de màgia i d’il·lusió. Prèviament a l’acte, i a partir de les 11 del matí, hi haurà una cantada de nadales a càrrec de l’alumnat de Sensibilització de l’Escola Municipal de Música.

Una vegada arribats a Banyoles, els patges reials instal·laran l’Ambaixada Reial al Claustre del Monestir de Sant Esteve. Els nens i nenes de la ciutat podran conèixer l’ambaixada a partir del dissabte 24 de desembre en diferents sessions de visites guiades màgiques i emocionants on els mateixos patges els explicaran els seus secrets i els ensenyaran com organitzen tots els preparatius de la cavalcada.

El regidor de Cultura i Festes Miquel Cuenca ha recordat que “el format de visites guiades es va dissenyar per la pandèmia, però ens ha permès descobrir un nou format que permet que els nens i nenes tinguin un contacte més directe i més ordenat amb els patges sense hores d’espera i en grups reduïts”.

Les visites guiades a l’Ambaixada Reial es faran els dies 24 i 26 de desembre de les 10 del matí a les 2 del migdia i els dies 27 de desembre i 2 de gener de les 4 de la tarda a les 8 del vespre. Per a reservar entrades, es podrà fer a través del web a partir d’aquest dissabte 17 de desembre a les 2 del migdia.

Cavalcada accessible

Pel que fa a la Cavalca dels Reis d’Orient es farà el dijous 5 de gener a l’Estadi Miquel Coromina i Morató. A partir de les 6 de la tarda, està prevista l’arribada de la comitiva reial al Passeig Darder, davant del camp de futbol i, a dos quarts de 7, s’iniciarà l’espectacle de benvinguda al mateix camp de futbol. Posteriorment, s’iniciarà la cavalcada que anirà de l’estany al centre i acabarà davant l’ajuntament.

La regidora de Benestar Social, Ester Busquets, ha explicat que “estem treballant perquè les activitats de Reis siguin accessibles per a tots els infants de la ciutat i tothom en pugui gaudir com es mereixen unes festes com aquestes”. En aquest sentit, i amb el suport de la Fundació Estany, Fundació Mas Casadevall i TEA Acompanyem, s’oferiran formacions als patges que participaran a la cavalcada perquè sàpiguen com dirigir-se als infants amb autisme. També es faran visites accessibles específiques a l’Ambaixada Reial per a infants amb mobilitat reduïda, dificultats auditives o amb autisme.

El dia de la Cavalcada s’habilitaran també espais amb baixos estímuls sonors, zones per a persones amb mobilitat reduïda i espais de calma per si en algun moment algun infant necessita retirar-se o també com a espais d’alletament matern.