El Pirineu gironí i la Garrotxa registren ocupacions d'entre el 70% i el 80% pel pont de la Puríssima

Les estacions d'esquí també firmen un bon inici de temporada

Malgrat la incertesa que generava la durada del pont de la Puríssima el sector turístic gironí tanca el pont amb bon regust de boca. Si bé és cert que les estades s'han repartit més que anys anteriors, la majora d'establiments han notat més reserves en el segon cap de setmana. La falta d'unificació de festius entre escoles i empreses ha fet que es distribuís més el públic.

Tot i així, la neu i el bon temps "ha reactivat les reserves de muntanya", tal com explica la membre de la junta de l'Associació Turística d'Apartaments (ATA) a les comarques gironines, Esther Soler. Soler ha remarcat que en alguns establiments en concret s'ha arribat al 80% d'ocupació. L'associació, però, està satisfeta del volum de reserves que s'han fet en establiments de muntanya, interior i en les ciutats gironines.

Per l'ATA, aquestes bones xifres assolides durant el pont de la Puríssima esperona el sector a començar amb bon peu les reserves de Nadal i Cap d'Any. Soler també ha destacat que el pont de la Puríssima ha tingut ocupacions destacades al litoral gironí de persones que volien "gaudir amb més tranquil·litat" dels paisatges de la Costa Brava.

Més del 70% a la Garrotxa

A la Garrotxa també s'han registrat ocupacions importants, que superen el 70%. Es tracta d'una xifra similar a la del 2019 (ronadava el 80%), tot i que des del sector remarquen que enguany era més complicat aconseguir-ho per la dispersió de dies.

La presidenta de Turisme Garrotxa, Gemma Canalias, explica que les reserves d'última hora segueixen essent "l'habitual" en el pont de la Puríssima. De fet, la presidenta ha assegurat que fins l'últim divendres encara reben entrades de reserves per venir a passar el pont. "La gent espera a veure quin temps farà o quines activitats hi haurà programades", ha afegit la presidenta de Turisme Garrotxa.

Tot i així, Canalias certifica un canvi de tendència en els visitants, ja que ara "planifiquen més" les seves estades. Això vol dir que venen amb una idea molt clara de les activitats que faran mentre es quedin a la comarca, mentre que fins ara decidien sobre la marxa.

Des de Turisme Garrotxa certifiquen que el bon temps del primer cap de setmana els va ajudar a impulsar les reserves del pont i els paisatges de tardor que encara es mantenen a la comarca han contribuït a les bones xifres de visitants. Per altra banda, l'estada mitjana dels visitants ha estat majoritàriament de tres nits, més que l'habitual.