Animalistes es concentren en diverses ciutats demanant a Lidl acabar amb el patiment innecessari dels pollastres

La protesta convocada per AnimaNaturalis i celebrada a Madrid el 3 de desembre s'ha repetit a Elx

Amb motiu del dia internacional pels drets dels animals, l'organització AnimaNaturalis ha realitzat aquest dissabte una protesta a Barcelona a les portes d'un supermercat Lidl. Els participants han portat diferents cartells amb imatges de macrogranges de pollastres relacionades amb proveïdors de Lidl.

Després de la publicació de reportatges de recerca en explotacions avícoles d'Alemanya, Espanya i Itàlia, l'organització denuncia el patiment que generen les males pràctiques actuals en matèria de benestar animal a la cria de pollastre d'engreix o broiler.

També s'han registrat concentracions a les ciutats de Madrid i Elx. Els activistes, en el marc del dia internacional pels drets animals, mostren les conseqüències de les pitjors pràctiques en el benestar animal demanant a Lidl que elimini el patiment innecessari d'animals a la seva cadena de subministrament adherint-se al Compromís Europeu del Pollastre.

L'organització subratlla que les deformacions són comunes a les macrogranges avícoles i es produeixen a causa de la selecció genètica en els coneguts com a pollastres broiler, que arriben al pes de mercat un 400% més ràpid del que ho feien fa 50 anys. L'impacte d'un creixement tan ràpid i una musculació desproporcionada es reflecteix a l'extensa llista de malalties que aquestes aus estan cada cop més predisposades a patir.

El benestar animal és integral a la sostenibilitat del sistema alimentari. Les condicions d'aquests animals reflecteixen el desinterès que supermercats, com Lidl, mostren per adaptar-se a uns requisits mínims de benestar animal, establerts al Compromís Europeu del Pollastre.

Davant d'aquests problemes, les organitzacions de protecció animal a nivell mundial més grans insisteixen en la necessitat d'implementar noves mesures per al sector avícola. Una de les seves iniciatives és el Compromís Europeu del Pollastre (ECC per les sigles en anglès), un acord al qual s'han adherit més de 300 empreses a Europa i que inclou la substitució de races de creixement ràpid (com les que s'observen al reportatge) per races de creixement més lent i natural. Lidl és un dels pocs grans supermercats a Espanya que no s'hi han unit.