Veïns de Figueres es manifesten per reclamar més seguretat i civisme

Unes 200 persones es van concentrar davant de l'Ajuntament

Diversos veïns de Figueres (Alt Empordà), van decidir concentrar-se ahir a la plaça de l'Ajuntament, davant el consistori, per tal de reclamar més seguretat i civisme. Aquesta és una acció que van iniciar unes ciutadanes "a títol personal" que van decidir mostrar així el seu malestar i reclamar més accions polítiques i judicials per a disminuir els actes delictius.

El detonant va ser la baralla del passat 3 de desembre quan un jove va morir apunyalat al carrer Monturiol de matinada. Els veïns ahir concentrats portaven diverses pancartes, una de gran on s'hi podia llegir "Estimem Figueres i no volem inseguretat, incivisme, delinqüència, vandalisme". Els concentrats, unes 200 persones aproximadament, duien d'altres més petites amb els mateixos lemes.

Malgrat la convocatòria era cívica, també hi van participar regidors a l'oposició com ara Jordi Masquef (Junts), posicionant-se a favor d'aquestes consignes. Per la seva banda, el vicealcalde Pere Casellas (PSC), va recordar durant la celebració del darrer ple municipal que l'actual planificació d'agents de la Guàrdia Urbana prové de l'anterior equip de govern i que, tanmateix, els darrers anys s'ha incrementat la plantilla, passant de 63 fins als 78 efectius.

No només això, el socialista també va explicar que l'índex de criminalitat havia retrocedit amb unes xifres menors respecte les registrades el 2018, fent incís en els robatoris violents o amb força. Casellas també assegura que han aconseguit que els Mossos d'Esquadra incrementin el nombre d'efectius aquest hivern i s'ha ampliat la col·laboració amb els cossos policials estatals com ara la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.