Dos detinguts per robar joies a una nonagenària i una centenària en un geriàtric de Girona

Els Mossos investiguen a una tercera persona que hauria venut els joiells

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Girona van detenir el dia 1 de desembre un home, de 26 anys com a presumpte autor de dos delictes de furt i una dona de 20 anys com a presumpta autora d’un delicte de receptació.

La investigació es va iniciar arran dels indicis recollits durant  els controls que els mossos duen a terme en els establiments que es dediquen a la compra i venda de joies. Els mossos van detectar unes transaccions que podien correspondre a joies sostretes. En particular van observar unes arracades que coincidien amb unes que constaven sostretes en una denúncia del mes de novembre.

Aquest fet els va conduir fins a una residència geriàtrica de Girona on es va poder constatar que havien desaparegut joies de dues residents. Les dues víctimes, vulnerables per la seva situació i edat, una d’elles nonagenària i l’altra centenària no van poder donar pistes del què podia haver passat amb les seves joies. La denúncia havia arribat per part d’un familiar d’una d’elles.

La policia fetes les indagacions oportunes va centrar la investigació en un home que treballava de cuiner en aquesta residència. A més a més, els mossos van poder determinar que una de les vendes l’havia fet una dona de 20 anys que tenia relació personal amb el cuiner.

Fruit de la investigació es van detenir tant l’home com la dona a primera hora de la tarda del dia 1 de desembre. Amb relació als fets també s’ha investigat una tercera persona, un home de 21  anys que hauria fet una venda a petició de l’home detingut per evitar que sospitessin d’ell. Aquesta persona investigada va negar conèixer la procedència de la joia.

Concretament, les joies sostretes són tres polseres, un anell i unes arracades. La víctima de les arracades ha pogut recuperar-les, però la víctima de les polseres i l’anell no perquè les joies ja s’havien fos.

La investigació no es dona per tancada perquè s’han intervingut joies venudes pels arrestats amb les que s’estan fent gestions per esbrinar la seva procedència. Els detinguts i l’investigat, sense antecedents policials, seran citats per declarar davant el jutjat encarregat del cas.