Loquillo omple de rock la cloenda del Festival In-Somni

Fins a 4.000 persones van passar per la desena edició, 800 només ahir

Passaven deu minuts de les dotze quan va aparèixer damunt l’escenari la banda que acompanyaria a Loquillo durant l'últim concert de la desena edició del Festival In-somni de Girona. Seguidament el cantant del Clot, amb un posat aparentment seriós vestit totalment de negre com de costum i amagat darrera unes ulleres de sol, va fer entrada. Tanmateix, a mesura que passaven els minuts va anar deixant enrere la seriositat inicial per fer viure l’autèntic esperit de rock’n’roll.

El concert va arrencar amb “La nave de los locos”, cançó que dóna nom al seu nou àlbum, el setè en solitari, que intenta reflexar la dura realitat actual. En paraules de Loquillo: “El Rock n' Roll no pot quedar-se al marge de la realitat, són temps que cal demostrar que la cultura del rock no és un entreteniment sinó un patrimoni de tots, un arma carregada d'ira contra la mentida, un crit d'esperança davant el desànim".

Tot i que el concert estava anunciat com a presentació del seu nou àlbum, durant les gairebé dues hores de durada d’aquest, majoritàriament va ser un repàs per tota la discografia interpretant temes mítics com “El rompeolas”, “El hombre de negro” dedicant-la a Johnny Cash, “Feo, fuerte y formal” i “La mataré”, que foren els punts forts del concert.

Loquillo -o Loco com el va estar aclamant el públic durant tot el concert-, amb els seus cinquanta-dos anys i la seva inseparable cigarreta va demostrar un cop més que per ell els anys no passen. Es va poder veure un Loquillo entregat i molt proper que va fer gaudir els seus seguidors. Un públic d’edats molt diverses que durant tot el concert van cantar cada una de les seves cançons demostrant que Loquillo i la seva banda continuen agradant i despertant l’interès dels joves.

Destacable també l'actuació de la seva banda, un grup de músics equilibrat on cada un d'ells desenvolupa la seva funció a la perfecció.

Finalment Loquillo es va acomiadar de la millor i única manera possible, deixant a tots els assistents amb un molt bon record interpretant “Cadillac solitario” i donant per tancada la desena edició del Festival In-somni de Girona.

Balanç i assistència

El director del festival, Jaume Massaguer, ha explicat que estan "molt contents i satisfets" amb els resultats obtinguts. "Hem estrenat l'espai, hem tingut més col·laboració per part de les institucions i hem tingut més de 4.000 espectadors", ha ressaltat. Tot i que la xifra d'assistents ha estat similar a altres edicions, Massaguer comenta que, en aquesta desena edició, el festival s'ha "consolidat" i que ara només cal "treballar per tirar endavant".

Muchachito Bombo Infierno, La Troba Kung Fú i Loquillo han estat alguns dels concerts amb més afluència de públic segons la direcció. Massaguer comenta que la gent de Girona i d'arreu de les comarques gironines ja s'ha adonat "del tret diferencial" que suposa aquest festival de novetats. Per això, ja estan començant a treballar per a la propera edició i tenen clar que tornaran a instal·lar-se a La Copa. "Aquest nou espai ens permet que s'hi apropi molta més gent que quan estaven als Jardins Fora Muralla", ha assenyalat.

El festival va començar el passat 30 d'abril i s'ha allargat cinc dies fins aquest dissabte 4 de maig. Pels seus escenaris hi ha passat grups de renom com The Zombie Kids, Canteca de Macao o Joan Dausà, entre d'altres. Per celebrar els seus primers deu anys d'història, l'organització va decidir llançar-se de cap i canviar d'ubicació per augmentar fins a 1.000 persones el possible aforament. Una decisió que, segons Massaguer, ha estat "encertada". Enguany, el certamen comptava amb un pressupost de 88.500 euros, dels quals l'Ajuntament de Girona n'aportava 20.000.

Com a iniciativa original i inèdita, l'organització tenia previst donar entrades gratuïtes pel concert de l'1 de maig, a càrrec de Joan Dausà i els Tipus d'interès, si els espectadors portaven un producte per al Banc d'Aliments o feien una donació. "Ja s'han recollit uns 700 quilos i la gent encara en porta més", ha apuntat el director.