Alfons Martin és escollit fill adoptiu de Cassà de la Selva

Se li ha atorgat en reconeixement a la seva tasca davant de la delegació d'Oncolliga al poble

L'Ajuntament de Cassà de la Selva (Gironès) va aprovar la setmana passada en un ple extraordinari atorgar la distinció de fill adoptiu a Alfons Martin i Font en reconeixement a la seva feina a la delegació de l'Oncolliga al municipi.

Aquesta delegació que ell mateix va fundar a Cassà l'any 2012, ofereix serveis assistencials als pacients de càncer i de suport i acompanyament a les seves famílies, també organitza xerrades educatives i de prevenció de la malaltia. L'associació treballa estretament amb el Centre d'Atenció Primària per coordinar l'atenció i el suport als malalts. Aquest suport inclou l'assistència telefònica i les visites domiciliàries, que Martin realitza diàriament amb voluntat d'oferir un testimoni positiu i suport a totes aquelles persones afectades per la malaltia.

L'entitat avui compta amb un equip de més de vint voluntaris que donen continuïtat a aquesta tasca solidària. Aquest voluntariat i la seva implicació amb el municipi promocionant la solidaritat també a altres entitats com Càritas i el Banc dels Aliments el fan mereixedor d'aquest reconeixement.

La sala de plens es va omplir de públic, una representació de la delegació d'Oncolliga a Cassà, i de companys i companyes a altres entitats, veïns de Cassà i la seva família que han volgut acompanyar-lo en aquest homenatge.

La distinció de fill adoptiu i fill predilecte és un reconeixement que s'ha donat en diverses ocasions a Cassà, la darrera va ser atorgada l'any 2015 a l'artista Josep Lloveras Feliu, per la seva llarga trajectòria artística i com a referent cultural de Cassà de la Selva.