Espectacular incendi en un muntatge de fusta del Temps de Flors

La bretolada ha consumit l'estructura feta amb palets i els arbres del voltant de la plaça Jurats

Un foc ha cremat aquesta passada matinada tota l'estructura de palets de fusta de la plaça Jurats de Girona creada per a l'exposició Temps de Flors. L'incendi, ha fet patir als veïns de la zona que han vist com grans flamarades consumien aquest muntatge inicial, els arbres de la plaça i afectaven a la façana de l'Escola de Música Municipal.

El regidor de Seguretat, Joan Alcalà, ha assenyalat que es tractaria d'una bretolada i assegura que la Policia Municipal ja ha obert una investigació per esclarir els fets. El foc s'ha donat per extingit al voltant de les quatre de la matinada tot i que, aquest diumenge al matí, els palets encara fumejaven.

El regidor de Seguretat ha explicat que l'avís de l'incendi l'ha donat una dona que passejava el gos a aquella hora per la zona i va veure fum. En principi, tot apunta a que es tractaria d'una bretolada tot i que la Policia Municipal ja ha obert una investigació per determinar si es tracta d'una casualitat o una "bretolada".

L'incendi, tot i ser molt espectacular i vistós, no ha provocat ferits ni desallotjaments. En total, s'han consumit 250 metres quadrats de palots de fusta, d'una alçada d'uns tres metres, que formaven part d'un dels escenaris de l'exposició Girona, Temps de flors que obrirà les seves portes el proper dissabte. Les grans flamarades també han cremat alguns dels arbres de la plaça dels Jurats i han fumejat la façana de l'Escola Municipal de Música de Girona. Alcalà ha explicat que, per sort, aquesta passada nit no feia vent perquè sinó el foc hauria pogut tenir conseqüències "molt més greus".


(Visualitza el vídeo al web)

 

Aquest incident ha encès als veïns de la zona que asseguren que es tracta d'una bretolada. "Hi hauria d'haver més mà dura amb aquests vàndals, això no pot ser. Els desperfectes els paguem tots nosaltres", ha explicat en Pedro, un dels veïns d'aquesta part del nucli històric de la ciutat. Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i de la Policia Municipal.

L'any passat, una altre muntatge situat sobre la plaça també va patir una bretolada. En aquell cas, uns vàndals van tallar i cremar part dels fils d'una estructura.

Aquest és l'aspecte que tenia ahir a la tarda el muntatge de palets de fusta abans de l'incendi (imatge de Xevi Bayona):


 
Aquesta és la seqüència d'imatges de l'incendi que ha tingut lloc aquesta matinada (fotografies de Joan Guirado):
 





 
Vídeo: ACN