Remuntada de Primera

El Girona aixeca un 0-2 en contra i recupera la segona posició a falta de només cinc jornades pel final

Remuntada espectacular davant l’Alcorcón. Cop d’autoritat brutal. La nit més brillant que es recorda del Girona a Segona Divisió. Una autèntica guerra futbolística és el que s’ha viscut avui sobre la gespa de Montilivi. Nervis, errades, desesperació, indignació amb l’arbitratge, esperança i bogeria després de capgirar el marcador. El partit per la segona plaça, la que dóna accés directe a Primera Divisió, ha tingut tots els ingredients per haver-se convertit en el que alguns ja titllen com el millor d’aquest any de la Lliga Adelante.

A falta de només cinc jornades pel final els de Rubi tornen a situar-se segons, amb dos punts més que l’Alcorcón. Richy, Acuña i Bordas han estat els encarregats de desfermar l’eufòria dels més de 9.200 espectadors que s’han aplegat avui a l’Estadi, que han rebut l’equip amb un gran mosaic amb els colors del club. Ple absolut per sumar la cinquena victòria consecutiva a casa d’un equip que ha tornat a demostrar que no té límits.

Tébar cau a última hora

Rubi ha hagut de recórrer a la inventiva per suplir la baixa d’última hora de Marcos Tébar per molèsties a la cuixa. Al seu lloc ha entrat Chus Herrero, que tornava a l’equip titular més de tres mesos després d’haver-ho fet per últim cop. Però enlloc de sortir a l’eix de la defensa –la seva posició natural- ha passat a ocupar per primer cop la demarcació de migcampista, al costat de Luso. Eloi Amagat ha exercit de mitja punta, recolzat per Felipe i Jofre en els extrems.

Els nervis castiguen el Girona a la primera part

La pressió per disputar un partit tan important ha passat factura als homes de Rubi, que han comès dues errades defensives imperdonables al 24’ i 27’, que el ‘killer’ Oriol Riera ha aprofitat per sentenciar la primera part. Fins el 24’ els blanc-i-vermells havien dominat davant un Alcorcón molt contundent al darrere, amb les línies molt juntes i amb una gran pressió sobre el rival. Els ‘alfarers’ esperaven avançar-se amb un contraatac, però el que segur que no contaven era amb els nervis dels defensors locals.

Esperonats per un públic entregat, Chus Herrero ha provat d’obrir la llauna al 5’ i al 7’, amb un xut llunyà i una rematada de cap. Al 19’ els jugadors ha reclamat penal sobre Acuña, i al 21’ una passada en profunditat de Felipe per Jose ha estat a punt d’acabar amb gol. Manu Fernández ha estat capaç de rebutjar el cacau del de Taialà. Un minut després, Felipe ha trobat un forat entre els dos centrals per disparar des de la frontal, però el seu xut ha sortit fregant el pal.

Quan més s’ensumava el gol local, l’astut Riera ha deixat Montilivi glaçat en tres minuts al aprofitar els errors de Richy i David García. Gerro d’aigua freda per l’equip, que no ha tornat a arribar amb perill abans del descans.

El gol de Richy dóna vida al Girona

A la represa el Girona ha sortit sense complexos per tornar a entrar al partit. El neguit per retallar distàncies hauria pogut passar factura als de Rubi, amb tres ocasions dels visitants, dues d’elles molt clares. Al 52’ Abraham ha rematat fora una centrada de Fernando Sales, al 54’ Mallo ha pogut rebutjar a córner un xut de Juli des de l’esquerra, i al 55’ Oriol Riera ha errat inexplicablement el que hauria pogut ser la sentència i el seu ‘hat-trick’. El davanter català ha enviat la pilota fora quan es trobava sol a l’altura del punt de penal.

Els gironins han reaccionat i han condemnat l’Alcorcón a un setge constant. Al 59’ un penal clamorós sobre Felipe ha desfermat la mocadorada a la grada, molt indignada per una actuació arbitral molt rigorosa amb el Girona i bastant més permissiva amb l’Alcorcón. Malgrat les protestes, els blanc-i-vermells no s’han donat per vençuts i després d’una jugada molt estranya dins l’àrea, amb aturades de Manu Fernández i tres pals, Richy ha aconseguit empènyer la pilota al fons de la xarxa per donar ales a un Girona que ha firmat una segona part espectacular.

Acuña i Bordas capgiren el marcador

Afició i jugadors han apretat com mai per aconseguir la igualada. Al 67’ Eloi ha estat a punt d’empatar a la mitja volta. I al 76’ la insistència ha donat els seus fruits gràcies a un míssil d’Acuña després d’un gran control. El públic ha embogit amb el gol del ‘Torito’, que veia com l’equip tenia a l’abast de la mà una remuntada èpica.

L’heroi del tercer ha estat Gerard Bordas. El manresà ha controlat la pilota amb el pit i sense pensar-s’ho dues vegades l’ha engaltat des de més enllà de la frontal. Un gran xut creuat per batre Manu Fernández i desfermar l’eufòria a Montilivi, que encara ha estat a temps de reclamar un penal sobre Acuña que el col·legiat ha considerat que havia estat fora l’àrea. Piñeiro Crespo ha expulsat Laguardia per doble amonestació.

Els quatre minuts d’afegit s’han fet eterns, però els de Rubi han resistit les envestides desesperades dels madrilenys. La grada ha respirat alleugerida quan l’àrbitre ha xiulat el final, conscient que acabaven de viure un partit que pot passar a la història si el Girona aconsegueix pujar directament a la millor lliga del món.

Avui s’ha fet un pas de gegant i l’equip ha tornat a demostrar que és capaç de sobreposar-se als moments més complicats i a les baixes més importants. Van a per totes i Alcorcón, Villarreal, Almeria i Las Palmas en són més conscients que mai. Només queden cinc jornades, i el proper rival és el cuer, el Xerez, a casa. La cosa es posa molt de cara.

FITXA TÈCNICA:
GIRONA F.C: Mallo; Jose (Juncà, 55’), Migue, Richy, David García (Ion Vélez, 42’); Chus Herrero, Luso; Felipe, Eloi, Jofre (Gerard Bordas, 65’); Acuña.
AD ALCORCÓN: Manu Fernández; Nagore, Babin, Laguardia, Camille; Fernando Sales (Arroyo, 74’), Abraham (Dani Nieto, 88’), Rubén Sanz, Juli; Morán (Kike López, 62’) i Oriol Riera.
GOLS: Oriol Riera: 0-1 (minut 24); Oriol Riera: 0-2 (minut 27); Richy: 1-2 (minut 64), Acuña: 2-2 (minut 76); Bordas: 3-2 (minut 84).
ÀRBITRE: José Ramón Piñeiro Crespo (Comitè Asturià). Ha ensenyat targeta groga als locals Jofre Mateu (03’), Jose (51’), Felipe (59’), Acuña (66’), Ion Vélez (90’), Bordas (91’) i Migue (93’), i als visitants Nagore (47’), Juli (51’) i Manu (74’). Ha mostrat targeta vermella a Laguardia per doble amonestació (68’ i 87’).
INCIDÈNCIES: Partit corresponent a la 37ª jornada de la Lliga Adelante de la temporada 2012/2013, disputat a l’Estadi de Montilivi davant 9.205 espectadors. El públic ha rebut l’equip amb un mosaic espectacular amb els colors de l’equip. Al minut 17 i 14 s’ha clamat a favor de la independència de Catalunya.