Treuen deu bosses d'escombraries plenes en la neteja de la riera de Bianya

Unes 13 persones, membres de l'entitat ecologista Komando NER han participat en l'acció

Unes 13 persones, membres de l'entitat ecologista Komando NER, han participat en una acció de neteja a la riera de Bianya (Garrotxa). Els activistes han extret deu bosses d'escombraries plenes de vidres i plàstics, dos bidons i tota mena de ferros d'un tram de la riu. Aquesta és la segona acció de neteja que fan en aquest punt de la Garrotxa en els últims quatre mesos.

Des de l'associació asseguren que estan "contents i satisfets" perquè no han trobat tantes deixalles com en la última ocasió. A més, asseguren que el seu "esperit mediambiental" s'ha començat a encomanar a altres municipis. De moment, l'Ajuntament d'Argelaguer amb la col·laboració dels veïns ja promou passejades pel poble per netejar la zona.

Aquesta acció de neteja és la 12a Trobada del Komando Ner que, des de fa un any fa activitats de neteja arreu de la comarca de la Garrotxa. Ara fa uns quatre mesos, 25 membres de l'associació també van netejar un altre tram de la riera de Bianya d'on van treure sis contenidors de brossa plens de ferro, plàstics i vidres. A més, també van localitzar taules, rodes de cotxe, roba interior femenina i una bicicleta oxidada.


Aquest cop, els activistes no han trobat tantes deixalles. Des de les deu del matí, 13 activistes han sortit del Centre Cívic de la Vall de Bianya en direcció a la riera. Durant hores, han anat retirant tota la brossa que han trobat. En concret, només han extret deu bosses plenes de plàstics, vidres, dos bidons i ferros. "Estem contents perquè aquest cop no hem trobat tanta brutícia, veiem que la gent està més conscienciada", ha explicat una de les membres de l'entitat, l'Alba. "Hem pogut gaudir de la natura, del sol, del bon temps i de la companyia", ha afegit.

Des de l'associació ecologista asseguren que estan contents perquè veuen que "el seu esperit de cura mediambiental" s'està escampant. "Sabem que l'Ajuntament d'Argelaguer s'ha inspirat en la nostra tasca i promou passejades pel poble cada dissabte que barregen cultura, oci i neteja de la zona", ha assenyalat.

De moment, l'entitat té clar que vol continuar realitzar les accions de neteja i en els propers mesos té previst actuar a la gorga de Santa Pau.