Arriba als cinemes 'Suro', l'obra de Mikel Gurrea rodada a l'Alt Empordà

Està protagonitzada per Vicky Luengo i Pol López

La pel·lícula ‘Suro’, l’òpera prima de Mikel Gurrea, protagonitzada per Vicky Luengo i Pol López situada a l'Albera de l'Alt Empordà, arriba als cinemes aquest divendres després del seu pas per un “festival important”. El film està produït per Lastor Media i coproduït per Malmo Pictures i la vasca Irusoin.

“És una pel·lícula que sorprendrà molt i ens tornarà a donar una alegria suplementària a la d’‘Alcarràs’ i farà que el cinema català tingui un nivell com crec que es mereix”, assegura Tono Folguera, de Lastor Media. La pel·lícula, rodada en català, narra la història d’una parella jove que hereta una granja d’extracció de suro a la Catalunya rural, a la zona de l’Albera, explica Folguera.

Folguera destaca que aquest any la productora Lastor Media estrena dues pel·lícules en català molt importants: la primera, ‘Alcarràs’, de Carla Simón, i la segona, ‘Suro’, que s'estrena aquest 2 de desembre. Els protagonistes, com a propietaris forasters de la granja, somien amb construir una vida justa i sostenible, però descobriran que els seus ideals xoquen de cara amb la seva imperiosa necessitat de guanyar diners. “Comencen aquesta vida neorural i s’enfronten a la duresa de les peculiaritats de la lleva del suro”, apunta Folguera.

El repartiment el completen actors i actrius no professionals de les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Selva o el Maresme, que es van incorporar a la producció després d'un llarg procés de càsting realitzat durant un any i mig per tot el territori català.

La pel·lícula compta amb la participació de TV3 i EITB, el finançament de l'ICAA i l'ICEC i el suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament.