La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols adquireix un dron i una unitat canina

El DJI Matrice 30 T està valorat en 14.000 euros i porta incorporada una càmera tèrmica i d'infrarojos

La Policia Local de Santa Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha adquirit un dron DJI Matrice 30 T valorat en 18.150 euros per utilitzar en situacions d'emergència, vetllar per la seguretat des de l'aire, situacions de trànsit, controlar moviments de delinqüents o bé d'altres com ara la recerca d'una persona perduda al bosc gràcies a la funció de càmera tèrmica que porta incorporada.

A l'acte de presentació hi havia el regidor de Seguretat, Ernest Asurmendi, l'alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, i comandaments policials. També s'ha presentat la unitat canina que comptarà amb un gos policia. Pel que fa al dron, el regidor Asurmendi ha dit que el dron tindrà funcions policials, però també ciutadanes (per exemple, controls mediambientals, entre altres usos), "però la principal vàlua és la seguretat ciutadana".

Segons Asurmendi, "si es perd una persona al bosc aquest dron té infrarrojos que poden servir per visió nocturna, sistemes tèrmics, i poden facilitar molt la recerca. És un dron que ha d'estar preparat per a funcions policials d'alta precisió". Disposa d'un altaveu per donar instruccions a qui s'hagi de dirigir, i una càmera d'alta definició, amb zoom potent, capaç de detectar objectes de mida reduïda a distància llarga.

Pel que fa a la unitat canina, és una ajuda policial de primer ordre, en paraules del regidor Asurmendi. "A un policia el podries intentar enganyar, però a un gos difícilment l'enganyaràs davant d'un tema d'estupefaents. Aquests gossos, més enllà de la qüestió de recerca d'objectes o substàncies prohibides, els estem portant als instituts i escoles, per tal que coneguin aquests gossos. Però no és només portar-los a exhibir als centres educatius, sinó fer que aquesta sessió serveixi per prendre consciència del perill de les drogues", assenyalava el regidor.

Així, la unitat canina parteix de l'àmbit educatiu, serà clau en escorcolls, situacions delictives i altres circumstàncies relacionades amb la seguretat.