Torroella celebra una Fira de Sant Andreu que recuperava la ''normalitat''

Gaizka Etxaniz es va tornar a imposar en el Concurs de Gossos d'Atura

Torroella de Montgrí (Baix Empordà) va recuperar aquest passat cap de setmana una Fira de Sant Andreu amb "normalitat", deixant enrere la pandèmia. Dins aquesta recuperació en va destacar el retorn de la Festa dels Cavalls i també va celebrar el 30è aniversari del Concurs de Gossos d'Atura en un cap de setmana carregat d'activitats.

Pel que fa als guanyadors d'aquest certamen Gaizka Etxaniz es va tornar a imposar en el memorial Jordi Muxach, amb el seu gos Laster amb un total de 160 punts, seguit de Leyla Ortiz amb la gossa Naika (152 punts) i Moisès Tarrés amb el gos Mel (145 punts).

El cap de setmana va arrencar el dissabte a les 10h amb l'obertura de la mostra comercial, que enguany es va ubicar íntegrament a l'Espai Ter mentre que la zona adjacent es va destinar als més petits de la casa amb multitud de jocs, tallers i entreteniments. Aquest va ser l'epicentre de la fira, al voltant del qual es van articular tot un seguit d'espais i àmbits expositius.

A l'exterior de l'Espai Ter s'hi van distribuir unes 200 parades entre el passeig de Catalunya, que va acollir el Mercat de Sant Andreu i la Mostra de vehicles nous i d'ocasió; i el passeig Vicenç Bou, on hi va haver la fira d'artesans, l'exhibició de maquinària agrícola i una exposició de vehicles clàssics.

Campanya de promoció de productes de proximitat

Dins l'Espai Ter van prendre importància la promoció dels productes de proximitat, ecològics i del Parc Natural. Es van ubicar estands amb tastets de productes com oli, sucs de fruita o infusions d'herbes per posar alguns exemples.

La Fira de Sant Andreu va coincidir en el temps amb una campanya consistent en decorar diversos locals comercials buits de Torroella de Montgrí amb promoció de productes de proximitat i del Parc Natural, en unes decoracions fetes per Les Parisines.

Santi Serra va tornar a la Festa del Cavall

Després de l'absència dels darrers dos anys a causa de la pandèmia va tornar la Festa dels Cavalls amb l'espectacle de Santi Serra com a reclam principal. Les persones amants dels cavalls van poder gaudir durant tot el cap de setmana d'una àmplia varietat d'especialitats hípiques: manejabilitat de carruatges, exhibició d'alta escola amb regnes llargues, de doma clàssica, de carrusel, volteig infantil, ponis o salts per posar alguns exemples.

Paral·lelament, hi havia l'espai comercial eqüestre. Juntament amb les exhibicions eqüestres, les passejades amb ponis i carros i les demostracions de forja i farratge de cavalls van arrodonir un cap de setmana dedicat al món del cavall.