Besalú clou una Fira de la Ratafia ampliada i amb Margarita Descamps com a guanyadora

Dotze productors van presentar les seves begudes

Besalú (Garrotxa) va cloure ahir la Fira de la Ratafia en una edició ampliada que ha comptat amb activitats al llarg de tot el cap de setmana i presentant la Fira de les Lilaines com a principal novetat, un mercat de joguines de segona mà que es va poder visitar el dissabte als Claustres del Monestir de Sant Pere.

Enguany la guanyadora del concurs de ratafia va ser Margarita Descamps, que va superar les altres deu propostes amb una puntuació de 99 punts, deu més que les fetes per Pol Matamala i Mar Faura i molt per davant dels 70 punts de la tercera classificada, Núria Frigola.

La ratafia de Descamps es posarà a la venda l'any vinent després de produir-ne una tirada de 700 ampolles de la mà de Xavier Codina, propietari de Ratafies Russet, que participa des de fa anys d'aquesta iniciativa. Fins a dotze productors d'arreu del territori van situar un estand a la plaça de la Llibertat el diumenge on van oferir tastets dels seus beuratges.

També es va programar actuacions dels The Puppy Thougts i Els Bitxos, un grup format per alumnes de l’escola de música; un mercat de productes d’artesania i, a la tarda, una cantada d’havaneres per recaptar fons contra el càncer.