Metalquimia porta a Frankfurt la darrera tecnologia en processament de la carn

L’empresa, líder al sector, presenta els últims avenços per a la indústria càrnia

Metalquimia, l’empresa gironina líder mundial en solucions integrals i tecnologia per a l’elaboració de productes carnis cuits, marinats i curats, portarà a la prestigiosa fira IFFA 2013 l’última tecnologia que transforma com es processa la carn al món. L’empresa presentarà els últims avenços que ha desenvolupat per a la indústria càrnia.
 
IFFA 2013, que se celebrarà des de demà dissabte 4 de maig i fins al proper dijous 9 de maig, és la fira internacional líder per al processament, embalatge i vendes de la indústria càrnia. IFFA és, des de 1949, la plataforma internacional per a la indústria de processament de carn i el fòrum més important del món.
 
Serà en aquesta important plataforma internacional on Metalquimia portarà els últims avenços en tecnologia per a la indústria càrnia que ha desenvolupat. A IFFA l’empresa gironina presentarà les línies d’elaboració dissenyades per aconseguir la màxima rendibilitat per a les empreses amb una gran reducció de costos, que aporten una millora competitiva i suposen un pas endavant en la forma de processar la carn en la indústria càrnia mundial. Aquestes línies són més rendibles, totalment automatitzades, amb traçabilitat total i control de funcionament, higiene màxima i seguretat.
 
Metalquimia tindrà a IFFA 2013 dos estands amb una superfície total de més de 600 metres quadrats on mostrarà també, a través d’unes vitrines, una àmplia varietat de productes carnis cuits, curats i marinats, elaborats amb la maquinària que desenvolupa, que mostren les últimes tendències de consum i de l’evolució que s’està produint a l’escenari carni mundial.
 
El director general de Metalquimia, Josep Lagares, ha destacat que l’empresa gironina “torna a IFFA 2013 amb il·lusions renovades, presentant nova maquinària i noves tecnologies capaces de reinventar processos, proposar nous productes i generar nous models de negoci”. Josep Lagares ha remarcat que “oferim als nostres clients de la indústria càrnia global nous conceptes capaços d’incrementar les seves bases de negoci i les seves propostes de valor i sempre, com hem fet fins ara, aspirant a transformar la manera com el món processa la carn”.
 
Entre les novetats que portarà a IFFA 2013, Metalquimia presentarà el Quick-Dry-Slice Process (QDS Process®), una nova tecnologia que permet reduir dràsticament el temps d’elaboració total dels productes curats llescats. Aquesta tecnologia està basada en un sistema continu i de digitalització que aplica l’assecat tradicional per aire a les llesques fermentades i tallades enlloc de fer-ho a les peces senceres. Això comporta una reducció important del temps d’elaboració del producte, passant d’un procés de diverses setmanes a un període d’assecament d’entre 15 i 60 minuts.
 
Aquesta reducció del temps d’elaboració s’aconsegueix sense alterar en absolut les característiques organolèptiques i nutricionals del producte, el que permet l’aparició de noves gammes de producte i nous models de negoci.
 
Metalquimia portarà també a Frankfurt la tecnologia Sprayplus® System, que aporta millores en el procés d’injecció dels productes carnis cuits; el procés Turbomeat®, que permet accelerar el procés de massatge i maduració dels productes carnis cuits; el marinat Multiplus, amb una àmplia gamma de noves prestacions per optimitzar el cost i la funcionalitat; l’embotidora de múscul sencer Twinvac ‘Evolution’, apte per a tot tipus de carns que permet obtenir la màxima musculació, la millor precisió de pes i la màxima velocitat d’embotició del mercat; i el reactor D-ICER per a la descongelació multietapa de productes carnis de múscul sencer o picats.