L'Espai Gironès, primer centre comercial en organitzar un festival de cultura

Programen 32 propostes gratuïtes de teatre, música i dansa de 24 companyies

L'Espai Gironès s'ha convertit en el primer centre comercial de Catalunya que aposta per organitzar un festival de cultura. ESPAIdART, apadrinat pel director del festival Temporada Alta Salvador Sunyer, neix amb la intenció d'apropar la cultura a tots els públics. Entre el 6 de maig i el 8 de juny han programat 32 propostes de teatre, música i dansa aptes per a tots els públics.

Totes les actuacions són de companyies catalanes i són gratuïtes. Sunyer ha destacat que és una bona notícia per a la cultura que un centre comercial privat aposti per arriscar-se a fer un festival. El pressupost és d'uns 45.000 euros i la intenció és que no es quedi només en una anècdota i hi hagi més edicions.

Les arts escèniques compten amb un nou espai on oferir espectacles que no té res a veure amb els teatres o auditoris. Durant un mes, al mig del centre comercial Espai Gironès hi haurà un escenari per on passaran propostes culturals per a tots els públics. El gerent de l'Espai Gironès, Pau Jordà, ha explicat que són pioners a Catalunya perquè mai abans un centre comercial havia dissenyat un festival per integrar-lo dins l'activitat diària de les botigues.

Gratuïtament, qualsevol client de l'Espai Gironès podrà convertir-se en espectador de les 32 propostes de 24 companyies, totes catalanes. La responsable de màrqueting de l'Espai Gironès, Cristina Plana, ha explicat que les propostes van des del teatre musical fins a actuacions de dansa contemporània, passant per concerts o altres tipus de produccions teatres per a tots els públics.

En la primera edició d'ESPAIdART hi haurà 8 estrenes i entre les propostes n'hi ha de reconegut prestigi com Cuentos Cruentos, que presenta un espectacle de teatre musical que actualment acull la sala Gaudí de Barcelona, Cuerpo Demente, que sorprendrà tothom amb un espectacle de dansa contemporània que compta amb un ballarí molt especia, un gos, La Bleda, una de les pallasses més populars de Catalunya o BlueMango, que ofereix espectacles teatrals en anglès per als més petits.

El director del Festival Temporada Alta, Salvador Sunyer, ha apadrinat el festival. Sunyer ha assegurat que és "incomprensible" que faci més de 2.000 anys que existeix el teatre però que mai s'ha pensat en portar-lo als centres comercials. Sunyer destaca que és una bona notícia per a la cultura que en moments econòmics difícils, empreses privades "que no tindrien per què fer-ho" apostin per programar espectacles.

El pressupost és d'uns 45.000 euros i la intenció és que el festival tingui continuïtat al llarg del temps i compti amb més edicions. Sunyer ha destacat que la programació "és molt adequada" per a l'espai i per al públic familiar de l'Espai Gironès i ha recordat que "no hi ha cap ajuntament de Catalunya" que sigui capaç de programar tants espectacles en un sol mes.