Girona dona la benvinguda al Nadal amb la tradicional encesa de llums

Un grup de persones van reivindicar "més estalvi" energètic

La pluja va respectar ahir a la nit l'encesa de llums de Nadal celebrada a la plaça Catalunya de Girona que va donar el tret de sortida a la campanya nadalenca amb un acte que va comptar amb les autoritats locals, una cercavila de la Girona Maxing Band i els alumnes de l'Escola de Música Moderna.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va encapçalar el compte enrere tradicional que va donar lloc a l'encesa de l'arbre que es mantindrà fins el 6 de gener. Amb tot, un grup de persones també van aprofitar l'ocasió per reivindicar l'estalvi energètic amb una pancarta que resava "l'energia, per a les necessitats bàsiques" i van fer lectura d'un manifest per reclamar més estalvi energètic.

Tanmateix, des del consistori enguany han aplicat mesures a la il·luminació. Els llums nadalencs estaran oberts des de les 17:30h fins a les 22:00h, els dies feiners, els diumenges i els festius; mentre que els dissabtes i les vigílies de festius romandran encesos una hora més, fins a les 23:00h. L’any passat estaven oberts fins a les 23:00h, de diumenge a dimecres, i fins a les 00:00h, de dijous a dissabte a més dels dies festius i vigílies de festius.