Girona pren mesures per reduir l'ús d'aigua arran de l'alerta per sequera

Limitarà la neteja viària amb aigua a casos "esporàdics" i l'estany del parc del Migdia no es reomplirà

L'Ajuntament de Girona ha començat a aplicar les mesures dictades per l'ACA per reduir l'ús d'aigua davant l'alerta per sequera decretada la conca del Ter i l'àmbit Darnius-Boadella. Per això, limitaran la neteja viària amb aigua a casos que representin un risc per a la salubritat pública.

Per dur a terme les tasques de neteja es mantindran i potenciaran totes les altres tècniques, com és l’escombrat. També està prohibit utilitzar l’aigua per a l’eliminació de pols i matèria en suspensió a l’aire. L'estany del parc del Migdia no es reomplirà i el cabal de la sèquia Monar es mantindrà molt reduït un cop acabades les obres de reparació.

En la mateixa línia, les fonts ornamentals es mantindran obertes només en casos on hi hagi circuit de recirculació de l’aigua. D'altra banda i segons la normativa, el reg de jardins i zones verdes haurà de fer-se només en l’horari de menor insolació, és a dir, de les 20 hores a les 8 hores.  Pel que fa al reg dels jardins particulars, es pot realitzar, com a màxim, dos dies cada setmana.

D’altra banda, segons dicta l’ACA, el consum d’aigua potable per habitant no pot superar els 250 litres per dia. Girona es troba de mitjana per sota d'aquest valor.

El regidor de Sostenibilitat, Martí Terés, fa una crida a la ciutadania a actuar amb "responsabilitat" i "intentar reduir el consum en tots els àmbits, especialment en els no essencials, per així evitar o retardar el màxim possible noves mesures restrictives en cas que no plogui".