L'Associació de Micropobles de Catalunya impulsa un circuit de cinema amb valors a Girona

Es projectaran films per conscienciar en contra de la violència de gènere

Viladamat (Alt Empordà) projectarà aquest divendres el documental 'Volar', en què diverses dones que han patit violència masclista mostren com han superat la situació i ara lluiten per erradicar-la. Es tracta del primer passi dels nou que tindrà el circuit de cinema que impulsa l'Associació de Micropobles de Catalunya i el Terra Gollut Film Festival a la demarcació de Girona.

Aquest cicle projectarà pel·lícules amb valors que no formen part dels circuits comercials. L'objectiu és conscienciar a la població sobre els drets de les dones i la igualtat de gènere i sexual. Es tracta d'una experiència pilot que es posa a prova a la demarcació de Girona a Castellfollit de la Roca (Garrotxa), Sant Miquel de Campmajor (Pla de l'Estany), Palau de Santa Eulàlia (Alt Empordà), Osor (Selva), Agullana (Alt Empordà), la Vajol (Alt Empordà), Mieres (Garrotxa) i Madremanya (Gironès).

En cada sessió es farà una introducció breu de la pel·lícula i del context històric i social, el públic podrà veure el film i finalment es farà un debat per reflexionar sobre diversos temes. L'organització del Terra Gollut Film Festival aportarà l'equip de projecció digital i la pantalla si els ajuntaments no tenen un equip propi i les entrades per a totes les sessions seran gratuïtes.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona però també hi participen el Departament d'Educació, el Departament d'Igualtat i Feminismes i la subdelegació del govern espanyol a Girona.