Lloret no anul·larà les multes del polèmic radar de l'avinguda de Blanes

El consistori va retirar l'aparell al març a causa de les queixes que ocasionava

La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya ha enviat un dictamen desfavorable a l'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) sobre l'anul·lació de les multes del radar de l'avinguda de Blanes.

El consistori havia proposat revocar aquelles sancions que fossin repetides però que s'haguessin enviat conjuntament amb la primera. L'alcalde recorda que aquestes multes són "injustes" perquè no donava als conductors "l'oportunitat d'adequar el comportament" a la velocitat que tocava.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, va explicar en el seu moment que aquestes sancions recurrents eren "injustes" i que "es realitzarien totes les vies legals que estiguessin a les nostres mans per anul·lar-les". Per aquest motiu es va encarregar un informe jurídic extern a un expert de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC),  que determinava que "El fet d'enviar de cop totes les multes feia que els usuaris no tinguessin l'oportunitat d'adequar el seu comportament viari a la velocitat que demanava la via". Aquest dictamen jurídic aconsellava, no obstant, sotmetre la decisió final a l’informe de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, amb l’objectiu de tenir la màxima seguretat jurídica per revocar les sancions. 

En aquest sentit, a fi de per poder revocar les sancions i la seva tramitació, l'Ajuntament de Lloret va aprovar, al ple del 30 de maig del 2022, recuperar la competència, delegada en el Consell Comarcal de la Selva, fins que recaigués el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya. 

L’Ajuntament de Lloret va instal·lar el radar al juliol del 2021 amb l’objectiu de reduir la velocitat en una de les principals vies d’accés al municipi i a fi de reduir la sinistralitat d’aquesta via. Al març del 2022, donant resposta a les peticions de la ciutadania, es va retirar el radar i es va deixar un sensor de velocitat que indica als conductors a quina velocitat van i, així, facilitar la marxa per adequar-se al límit establert. També es va reforçar la senyalització a terra de la velocitat màxima permesa (40 km/h).