Lloret cedeix a les pressions i retira el polèmic radar de l'avinguda Vila de Blanes

Els veïns van recollir signatures en contra

L’Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) ha anunciat que procedirà en breu a retirar el radar de l’avinguda Vila de Blanes. En paraules de l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat: “Donem, així, resposta a les peticions de la ciutadania” i hi afegeix que “la voluntat era reduir la velocitat en una de les principals vies d’accés a Lloret”, diu el batlle després d'una àmplia recollida de firmes en contra.

De fet, l'Ajuntament diu que han "aconseguit l'objectiu" de reduir la velocitat després que al desembre es varen registrar 4.864 sancions i aquest mes de febrer passat es va tancar amb 416. En el seu lloc s’instal·larà un indicador de velocitat per avisar els conductors de la velocitat a què circulen i es reforçarà la senyalització a terra de la velocitat permesa (40 km/h des del 2002).

Per altra banda, l’Ajuntament de Lloret també ha encarregat a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) un dictamen jurídic per buscar la viabilitat legal per revocar les multes que el Consell Comarcal de la Selva, entitat on el consistori té externalitzada la tramitació de sancions de trànsit, no ha tramitat en uns terminis considerats com a raonables. Segons l’alcalde de Lloret, “estem treballant per obtenir l’aval legal i poder revocar les multes reiterades que s’han posat en un curt espai de temps i que han estat notificades de cop, perquè creiem que queda palès que els conductors no han tingut l’oportunitat d’adequar el seu comportament viari a la velocitat que requereix la via”.

El dictamen detalla que hi ha diferents persones que han infringit en diverses vegades el límit de velocitat i que, un cop notificat per primera vegada, no tornen a fer-ho. En aquest sentit, el dictamen remarca que “aquestes casos mostren el potencial preventiu i dissuasiu de la mesura de control i sanció un cop notificat la primera vegada i, per això, era tan important que fos àgil durant els primers mesos d’implementació”. A més l’alcalde de Lloret, per recomanació del mateix dictamen encarregat a la UOC, sol·licitarà també un altre dictamen a la Comissió Assessora Jurídica de la Generalitat de Catalunya per tenir la màxima seguretat jurídica.