La PAH de Girona recapta 4.500 euros en un dinar solidari

Destinarà els diners a pagar multes per desobediència

Unes 450 persones s'han sumat a la crida que ha fet la Xarxa pels Drets Socials de Girona, que ha impulsat un dinar solidari per recollir fonts per pagar les multes de la PAH. Segons ha explicat la portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera, s'han venut 450 tiquets. El preu de venta era de deu euros per als adults i cinc euros per als infants, tot i que la plataforma ha apuntat que el pagament era voluntari i que si algú no podia fer-hi front podia aportar la voluntat. "Hi ha gent que ha fet fins i tot aportacions extres", ha manifestat Afuera.

Amb aquests diners, la PAH podrà pagar les sancions que fins ara han rebut. En concret, són dues multes per valor de 700 euros imposades a la portaveu del moviment per desobediència. Una d'elles, per valor de 500 euros, li va ser imposada en el transcurs d'un desnonament a Salt el 23 d'abril del 2012 durant el qual hi va haver càrrega policial i cinc membres de la plataforma van resultar ferits. "La multa es podria incrementar perquè hi ha un procés judicial obert perquè els mossos han denunciat diversos activistes", ha detallat Afuera.

La portaveu de la plataforma ha explicat que, un cop descomptats els diners per pagar el menjar, guardaran la resta per a properes multes. Segons alerta, tenen constància que s'estan tramitant més sancions contra membres del moviment. "Estem molt agraïts perquè ha vingut molta gent i ha estat un acte molt emotiu", ha valorat la portaveu del moviment. Durant el dinar hi ha hagut música en directe i també s'han fet projeccions de diapositives.