Una sentència obliga a tancar de nou l'aparcament del Triangle del Ter a Girona

L'ajuntament havia retirat els blocs de formigó i la família que es disputa la titularitat ho va denunciar

Segueix el joc del gat i la rata entre l'Ajuntament de Girona i la comunitat de béns Masó Bru en la seva disputa per saber a qui pertany el terreny situat al costat de l'Auditori conegut com el Triangle del Ter i que durant anys ha servit d'aparcament gratuït per als ciutadans. Aquest cop, una sentència judicial ha resolt que cal tornar a posar els blocs de formigó que el consistori a través de la Junta de Govern Local va ordenar retirar la tardor del 2021 i tancar de nou l'espai als vehicles.

La resolució no entra a debatre a qui pertany el solar i només obliga al seu tancament, privant a que 140 vehicles hi puguin estacionar. El jutge entén que la desaparició d'aquest indret no suposa un prejudici impossible de reparar. No només això, l'Ajuntament va facturar la retirada dels blocs de formigó a Masó Bru i ara li haurà d'abonar aquests diners segons assegura Diari de Girona.

Més recentment el consistori va procedir a reomplir els forats del terreny el 21 d'agost d'aquest any, ja que es trobava en un estat precari i suposava un inconvenient pels usuaris que hi accedien. Amb tot, la sentència no diu res d'aquesta inversió que va fer l'Ajuntament.

El gir crític en tot aquest culebrot es va iniciar quan Girona va decidir revocar la llicència urbanística concedida el juliol de 2019 a Masó Bru. Aquesta és una decisió que va venir avalada per la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. Per la seva banda, la comunitat de béns, sosté que és seva i la pot tancar quan vulgui.

De fet va procedir al seu tancament durant més de dos anys, però finalment la tardor de l'any passat va passar a ser novament un aparcament gratuït amb capacitat per a més de 140 vehicles. La seva ubicació el converteix en una molt bona opció d'aparcament dissuasiu per a persones que treballen prop del centre.