La 5a edició del FEM_lavolta a Banyoles bat el rècord de recaptació amb 20.265 euros

Els diners recaptats es destinaran íntegrament a programes i activitats de la Fundació Esclerosi Múltiple

La 5a edició de la marxa solidària FEM_lavolta, celebrada recentment a Banyoles (Pla de l'Estany), ha estat un èxit a nivell de recaptació com de participació segons els organitzadors. Més de 1.800 persones han participat en aquesta iniciativa solidària impulsada per Mercè Torres, una banyolina amb esclerosis múltiple, i la seva família, que ha batut rècord de recaptació amb 20.265 euros.

La iniciativa, que aquest any s’ha celebrat durant dos dies, pretén visibilitzar l’esclerosi múltiple, que avui tenen més de 9.000 persones a Catalunya, i les necessitats de les persones que conviuen amb aquesta malaltia.

Un any més, el passeig de la Draga de Banyoles va congregar a nombrosos participants que van col·laborar en la iniciativa fent la volta a l’Estany d’acord amb les seves possibilitats; caminant, amb bicicleta, corrent, amb crosses o cadira de rodes... Alhora, van gaudir d’un cap de setmana ple d’activitats per a tots els gustos i edats com sessions de ioga, espectacles de titelles pels més menuts i fins i tot, concerts.

Els diners recaptats es destinaran íntegrament a programes i activitats de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) pel suport i acompanyament de les persones amb aquesta malaltia. Més de 1.800 persones van participar en aquesta iniciativa impulsada per Mercè Torres, banyolina amb esclerosis múltiple, i la seva família

La iniciativa neix el 2018 de la mà de Mercè Torres que al rebre al diagnòstic va decidir ajudar a les persones que, com ella, convivien amb esclerosi múltiple. Així, amb l’ajuda dels seus germans i el suport de la FEM, va organitzar la primera marxa al voltant de l’Estany que va ser tot un èxit fins al dia d’avui que s’ha celebrat la cinquena edició.

La Fundació Esclerosi Múltiple

Creada el 1989 a Barcelona com a entitat privada sense afany de lucre, la missió de la Fundació Esclerosi Múltiple és aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple i millorar el benestar físic, psíquic i social de les persones que conviuen amb la malaltia. La Fundació té una xarxa de centres neurorehabilitadors i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física, compta amb un Centre Especial de Treball (FEM-CET), a més d’impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons, com ara el ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’, que amb més vint-i-cinc edicions és un dels actes solidaris més multitudinaris a Catalunya.