La Guàrdia Civil confirma que la noia trobada morta a Portbou el 1990 és Evi Anna Rauter

Així ho assegura l'informe pericial fet pel Departament de Criminalística

La Guàrdia Civil ha comunicat avui que ja disposen dels resultats de criminalística encarregats a la Policia Judicial de Girona sobre la noia que es va trobar morta el 1990 a Portbou (Alt Empordà). Després d'un assaig antropomètric facial han pogut confirmar que el cadàver correspon amb Evi Anna Raulter de 19 anys, tal i com va avançar una investigació del programa Crims de TV3. Durant el treball fet per la Guàrdia Civil, també ho han corroborat la germana de la víctima observant fotografies.

La víctima era veïna de Lana, un poble situat al Tirol del Sud, al nord d’Itàlia. Tant la roba i el rellotge que duia com la fisonomia corresponen a la jove desapareguda. La seva germana la va veure per última vegada el 3 de setembre de 1990 a Florència, durant una visita per vacances.

L’endemà, el 4 de setembre de 1990, a les 8 el matí, una veïna de Portbou va trobar el cos d’una noia penjat al costat del cementiri i va alertar la Guàrdia Civil del municipi, que, juntament amb el forense, Rogelio Lacaci, van certificar que es tractava d’un suïcidi. Indagacions posteriors han apuntat altres hipòtesis que es van desvetllar en l’emissió del programa.

L’equip de “Crims” va investigar aquest cas durant dos anys després de conèixer-lo a través de la periodista Tura Soler, d’El Punt Avui. Aquests darrers anys, la periodista i guionista Marta Freixanet ha estirat alguns fils a través també de l’equip d’”Ungelöst” (No resolt) de la televisió austríaca ATV davant la possibilitat que la noia fos d’aquell país. El dia 23 d’abril, el canal privat més important d’Àustria va emetre el capítol “Das erhängte Mädchen” (La noia penjada), amb entrevistes elaborades pel seu equip i cedides també per “Crims”.

Posteriorment a l’emissió del programa, la televisió austríaca va rebre un correu electrònic d’una veïna de Bolzano, a Itàlia, on apuntava que la noia sense identificar podia tractar-se d’Evi Anna Rauter de 19 anys. La guionista de “Crims” es va posar en contacte amb la seva germana, que va confirmar que es tractava de la mateixa jove. També els pares ho han corroborat a través de les fotografies que la Guàrdia Civil i el forense van fer del cadàver.

Amb tot, la Guàrdia Civil també ha confirmat avui que han entrevistat a la mateixa veïna de Bolzano i li van mostrar les fotografies. La germana d’Evi Anna Rauter va presentar denúncia per desaparició a la policia de Florència el 6 de setembre de 1990 i va descriure des del primer moment la roba que duia la noia quan la va veure per última vegada: un peto texà, una samarreta turquesa, una sabates negres i un rellotge de la marca CASIO. La noia penjada a Portbou anava vestida exactament igual.