El Banc dels Aliments de Girona es queda curt

El 2012 ha repartit un 20% més de tones de menjar però no cobreix la demanda

"És molt més el que necessitem que el que estem donant", assenyalava aquest matí el president del Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez, que ha aprofitat de nou l'ocasió per fer una crida a la societat gironina perquè mantingui l'esperit solidari que ha demostrat fins ara amb l'entitat. De fet, el 2012 es van aconseguir recaptar un 20% més d'aliments respecte l'any anterior, una quantitat però que no ha estat suficient davant de la creixent demanda.

És per això que aquest 2013 s'han marcat com a objectiu assolir les 2.000 tones de menjar, una quantitat "rècord" fins mai assolida per a aquesta entitat. La situació, però, ho requereix, segons ha expressat Gómez, que ha recordat que la xifra d'usuaris ja supera els 41.000 en aquest primer trimestre de l'any, mentre que l'any passat el sostre estava en uns 31.000 usuaris. Si es calcula el que s'ha pogut distribuir per persona, la xifra és d'uns 50 quilos per cadascuna, lluny encara dels 90 quilos que, segons l'entitat, haurien de rebre en circumstàncies òptimes. Per sort, ha afegit Gómez, hi ha altres organismes que també contribueixen a millorar la vida d'aquestes persones però encara s'ha de seguir treballant.

El lliurament d'una furgoneta

Gómez ha fet aquesta valoració del 2012 durant l'acte d'entrega de la furgoneta amb cambra frigorífica per part de la Diputació de Girona, que ha costat 32.000 euros. "La farem servir i molt", ha assenyalat Gómez, en agraïment a aquesta donació. També ha recordat que per els pròxims mesos hi ha previstos a diferents punts de la demarcació dues recollides d'aliments. Concretament, del 10 al 12 de maig als supermercats Carrefour i també durant el mes de juliol a les grans superfícies de la zona de la Costa Brava. Així mateix, també ha fet un toc d'atenció a la indústria agroalimentària gironina, tot dient que "s'han de portar millor" perquè els consta que alguns dels que aporten menjar no ho fan al Banc d'Aliments d'aquí sinó al de Barcelona.

Pera la seva banda, el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, ha fet un reconeixement a la "gran tasca" que està duent a terme el Banc d'Aliments i al paper que està tenint aquesta entitat des que es va crear fa uns 25 anys.