Empat per a mantenir les esperançes (0-0)

El Girona F.C. suma un punt contra el líder i depèn d'ell mateix tot i perdre la segona posició.

Duel d’altura al Martínez Valero, on s’enfrontaven aquest migdia el líder, l’Elx, contra un Girona en la segona graella de la classificació. Partit transcendental doncs per les aspiracions dels de Rubi en la lluita per la segona posició, ja que  de perdre hagués vist perillar les seves aspiracions d’ascens directe a Primera. Amb l’empat, i tenint en compte els resultats dels rivals a la zona alta de la taula, els dos equips mantenen intactes les seves aspiracions.

La primera part ha estat un monòleg de l’Elx, que ha superat un Girona F.C molt dèbil en quasi totes les facetes del joc. No obstant, l’agressivitat dels de Rubi ha jugat un fort paper al seu favor, i ha estat suficient per evitar que els locals es posessin per davant al marcador. Els principals artífexs de la majoria d’ocasions de l’Elx durant el primer tram del matx han estat precisament dos ex jugadors del Girona, com són Xumetra i Coro, amb la situació més clara de gol per a aquest últim després d’un xut que ha sortit fregant el travesser de Mallo.

Després del descans, els blanc-i-vermells han tret la seva cara més agressiva, demostrant que ni de bon tros es trobaven fora del partit. Al minut 48, els gironins han pogut sentenciar en una jugada en la qual Felipe Sanchón connectava amb una gran carrera d’Acuña  que, després de desfer-se de Manu Herrera en l’un contra un, ha refusat finalment la pilota el defensa Verdés. D’aquesta manera, el partit entrava en una espiral de contres, malgrat la falta de punteria per part d’ambdós conjunts. Luso ha tingut una oportunitat clara pels gironins en un córner que el porter local ha detingut sota els tres pals. Immediatament, però, Coro responia amb una carrera que a punt ha estat de finalitzar, si no hagués estat per la intervenció subtil d’un genial Richy. La última ocasió dels de Rubi ha estat un gran xut d’Acuña posteriorment, que ha sortit escorat a l’esquerra de la porteria d’Herrera.

Finalment, cap dels dos conjunts ha donat l’esquena a la victòria fins el xiulet final de l’àrbitre, jugant un joc contundent i alhora tens durant tota la recta final. Com a contrapunt polèmic, cal destacar l’acció en la qual Toni Moral ha caigut dins l’àrea de l’Elx després d’un contacte i en la qual  Iñaki Vikandi no ha vist res, ensenyant fins i tot targeta groga al jugador del Girona.
 
FITXA TÈCNICA:

ELX: Manu Herrera; Damián Suárez, Etxeita, Héctor Verdés, Edu Albacar; Mantecón, Rivera, Fidel (Powel m.78′), Xumetra (Aarón m. 70′), Carles Gil (Javi Flores m. 86′); Corominas.

GIRONA: Dani Mallo; José, Migue, David García, Richy; Luso, Tébar, Jofre (Juanlu m. 74′), Felipe Sanchón (Toni Moral m. 74′); Gerard Bordás y Acuña (Ion Vélez m. 85′).

ÀRBITRE: Iñaki Vikandi Garrido, comitè basc, ensenya targeta groga a Rivera per part de l’Elx i a Migue, Luso, Toni Moral, José i Juanlu per part del Girona.