Detenen tres dones per robar a diversos comerços

Utilitzarien folres d'alumini per evitar que sonin les alarmes dels locals

La Policia Local de Castell-Platja d'Aro va detenir aquest diumenge, 21 d'abril, tres dones acusades de robar a diversos articles de perfumeria i drogueria a comerços de la població. Les van arrestar després de veure que el seu vehicle cometia una infracció de trànsit i fugia quan se li va donar l'ordre d'aturar-se. Sembla que les presumptes lladres utilitzaven una bossa de mà amb un folre interior d'alumini per evitar que sonessin les alarmes dels locals.

Tres setmanes abans, ja es va detenir cinc persones més amb diversos objectes d'origen comercial que encara portaven les etiquetes. En el seu cas, utilitzaven pantalons amb butxaques amples i folrades d'alumini per robar. En el moment en què els agents van poder aturar el vehicle amb què fugien les tres dones, es va detectar que ja tenien diversos requeriments, especialment per delictes contra el patrimoni. Els objectes que portaven en aquell moment a sobre estaven valorats en 1.000 euros. 

Les detingudes estan acusades d'un delicte de furt. Acumulen, totes elles, més de cinquanta detencions. Una d'elles en té més de trenta. Es tracta de Nicoleta A.R., de 35 anys; Ramona T.S., de 30 anys; i Catalin R., de 37 anys. Totes elles són de nacionalitat romanesa.

En el comunicat de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro, s'explica que la seva actuació no és un fet aïllat sinó una acció realitzada des d'un grup organitzat que rep encàrrecs externs del tipus de material o gènere que cal manllevar perquè hi ha demanda, i que es desplaça des de Barcelona cap a altres ciutats per aconseguir-lo.

Folres a les butxaques

El diumenge de Pasqua, ja es va detenir dues persones per la comissió de furts que havien estat identificades dies abans. Tenien diversos objectes dels quals no podien demostrar ni la compra ni la propietat. I posteriorment es va identificar tres persones més a la mateixa zona, també amb objectes sense els seus tiquets.

La seva manera d'operar era introduir els objectes a les butxaques cosides a l'interior de pantalons amples, folrades d'alumini per evitar les alarmes dels establiments, especialment les de les perfumeries. En aquest cas, també formaven part d'un grup organitzat i es desplaçaven amb un monovolum per tota la demarcació de Girona, on ja acumulen vuitanta detencions.