Presenten Agnès Lladó com a candidata per a revalidar l'alcaldia a Figueres per ERC

L'acte celebrat a la Cate ha comptat amb el president Aragonès

La Cate Espai Cultural de Figueres (Alt Empordà) ha acollit aquest divendres la presentació d'Agnès Lladó com a candidata a l'alcaldia per Esquerra Republicana a les properes eleccions municipals. En el seu discurs, l'alcaldable ha destacat "l'estabilitat que amb ERC a l'alcaldia de Figueres s'ha aconseguit", després de passar per situacions adverses com la pandèmia, les derivades de la guerra a Ucraïna i una crisi social, econòmica i ambiental.

Lladó ha defensat i explicat el projecte sòlid d'Esquerra per transformar la capital en "una ciutat per a tothom, una Figueres republicana, una ciutat millor on no hi tingui cabuda la divisió ni la confrontació constant, on el sentit de pertinença i orgull de ciutat sigui el principal". Ha afegit que "continuarem treballant incansablement per la cohesió social, per la creació d'espais comuns, per generar identitat, per recuperar l'orgull de ciutat i per fer realitat els valors republicans que ens caracteritzen".

La candidata ha posat en relleu persones com Nativitat Yarza, que es va convertir en la primera dona alcaldessa de Catalunya. "Una dona valenta, que ens ha obert camí a moltes i que per això, com a alcaldessa, la igualtat de gènere ha guiat tota la nostra acció de govern".

Lladó ha fet un repàs d'acció de govern destacant l'augment de la plantilla de la Guàrdia Urbana, l'aposta per la formació professional, l'habitatge de protecció oficial per a persones joves i grans, garantir els serveis bàsics per a tothom, la millora dels equipaments esportius de la ciutat, la renovació de l'enllumenat públic, l'asfaltatge de carrers, la dinamització comercial o l'estratègia turística entre altres.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, també ha participat a la presentació de la candidata republicana. Ha destacat els valors que al seu entendre aporta Lladó i l'ha posat com exemple de referència de bon govern.