Restauraran el tram exterior de la muralla de la Vila Vella de Tossa

Les obres costaran 120.000 euros i començaran després de l'estiu

L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, signarà en els pròxims dies un conveni amb el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el conseller de Territori, Santi Vila, per a posar en marxa les obres de restauració de la muralla de la Vila Vella de Tossa, una de les icones de la Costa Brava i protegida com a Bè Cultural d'Interés Nacional (BCIN) en la categoria de monument històric, segons ha informat el consistori.

Les obres, que començaran després de l'estiu i seran executades per l'Institut Català del Sòl (INCASOL) en aplicació de l'1% cultural, tindran un cost de 120.000 euros i consistiran en la restauració del tram exterior de la muralla encarat a la platja gran. Concretament, el tram va des d'una de les torres situades a l'extrem nord-est fins a la torre d'en Joanàs.

El cost de les obres es repartirà entre l'INCASOL i l'Ajuntament de Tossa, finançant 60.000 euros cada una de les parts. Les obres començaran després de l'estiu i es preveu que estiguin enllestides en un parell de mesos.

Aquest conveni entre Ajuntament de Tossa, INCASOL i Departament de Cultura es portarà a aprovació en ple extraordinari aquest dimecres.