Els autors gironins triomfen

Martí Gironell, Josep Maria Fonalleras, Miquel Fañanàs o Núria Esponellà volen dels prestatges

Els llibreters gironins estan satisfets de com està anant aquesta Diada de Sant Jordi. El temps ha acompanyat i ha fet que moltes persones omplin les parades. Malgrat tot, la presidenta del gremi, Carme Ferrer, explica que la situació econòmica influeix en el comportament dels clients i ha explicat que n'hi ha de dos tipus. "N'hi ha que miren molt i no compren i gent que s'endú molts llibres", ha posat com a exemple.

Malgrat que el gremi tancarà les dades de vendes dimecres, Ferrer ha avançat que esperen que els resultats siguin similars als de l'any passat. Un factor, però, que els fa estar recelosos fins a darrera hora és el fet que el Barça juga aquest vespre les semifinals de la Champions. "Això pot ser un desgavell", ha alertat la president dels llibreters gironins.

Carme Ferrer s'ha mostrat molt satisfeta perquè aquesta diada hi ha hagut molts llibres que s'han venut i hi ha pocs títols que sobresurtin. A banda de 'Victus', d'Albert Sàchez Piñol, la presidenta del gremi s'ha felicitat que aquest any s'han venut més que mai autors gironins. "La gent demana llibres d'autors de casa i se n'han venut molts", ha explicat.

Entre els noms que més s'han venut destaca Josep Maria Fonalleras -amb 'Climent'-, Martí Gironell amb 'L'últim abat', Núria Esponellà amb 'Una dona d'aigua' (finalista del premi Prudenci Bertrana de novel·la), Miquel Fañanàs amb 'La bruixa de pedra' o Mar Bosch amb 'Bed Lam' (guanyador del premi Just Casero de novel·la curta). "El fet que la majoria d'autors estiguin a les parades signant llibres en fa vendre més", ha afegit Ferrer.

La presidenta del gremi també ha assenyalat que aquesta tarda s'estan venent molts llibres de literatura infantil i juvenil i que això fa "salvar les vendes". "Un llibre és un element educatiu i cap pare no deixa de rascar-se la butxaca per comprar un llibre per al seu fill", ha manifestat. Ferrer també destaca que hi ha molt lector adolescent que "llegeix molt" i que és gran consumidor de llibres.