El Xè simposi de l'ATA debatrà sobre la sostenibilitat i el turisme responsable

L'acte se celebrarà el 10 de novembre a la Mercè de Girona

El Xè Simposi de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA), que es durà a terme el proper 10 de novembre a l’Auditori de La Mercè de Girona, debatrà els reptes del sector en l’àmbit de la sostenibilitat i el turisme responsable, factors claus per  adaptar-se al context de canvi climàtic i a les noves demandes dels viatgers. També s’analitzarà el canviant entorn econòmic al qual s’enfronta el sector.

La jornada s’iniciarà amb la presentació del primer Segell d’Excel·lència d’Empreses Gestores d’habitatges turístics que anirà a càrrec de la responsable de l’Àrea de Coneixement, Qualitat i Competitivitat Turística de la Direcció General de Turisme, Mercè Escrichs. Un projecte que s’està preparant conjuntament amb la Federació Catalana d’Apartaments Turístics (Federatur), la Universitat de Girona i la Generalitat i que es considera molt important per avançar en la professionalització i en la millora de la qualitat del sector.

La segona sessió se centrarà en el reptes dels apartaments turístics en l’àmbit de la sostenibilitat i comptarà amb l’experta en Turisme Sostenible i creació d’experiències ecoturístiques, Beth Cobo. L’anàlisi sobre les perspectives del sector davant la canviant situació econòmica mundial s’abordarà en la tercera ponència que anirà a càrrec del Secretari tècnic i adjunt a gerència al Col·legi d’Economistes de Catalunya, Àngel Hermosilla.

La quarta sessió se centrarà en el pes dels apartaments dins l’Acord Nacional per un Turisme Responsable que exposarà el Dr. José Antonio Donaire, professor de la Facultat de Turisme de la UdG i responsable tècnic del document.

La inauguració de la jornada anirà a càrrec del tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de Girona, Lluís Martí i la presidenta de l’ATA, Esther Torrent; i la clausura la durà a terme el Secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos.

A l’acte es farà entrega dels IV Premis Gironins d’Apartaments i Vil·les de Vacances que volen mostrar la diversitat, la qualitat i l’excel·lència dels habitatges d’ús turístic de les comarques gironines i reconèixer la professionalitat de les empreses i persones que gestionen aquest tipus d’allotjament turístic.  També s’entregaran els guardons als socis que fa 25 que formen part de l’ATA; i els Sols de la Costa Brava en reconeixement a trajectòries destacades.

L’acte serà conduït per la comunicadora i presentadora de televisió, Elisabet Carnicé. La jornada va dirigida a propietaris i gestors d’apartaments turístics i habitatge d’ús turístic, professionals del sector turístic i també a tècnics i responsables polítics de diferents administracions relacionades directe o indirectament amb el sector turístic. El Simposi està obert tant a associats a l’ATA com a no associats i es pot consultar el programa complet i formalitzar la inscripció a través del web de l’associació.