Confirmades les primeres actuacions de l'(a)phònica de Banyoles

El quartet barceloní presentarà el nou disc en un concert que es farà la revetlla de Sant Joan

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica ha anunciat alguns dels concerts que ha programat per a la desena edició del festival, que es farà a la capital del Pla de l'Estany del 20 al 24 de juny. Els Manel, la cantant i instrumentista Maïa Vidal i el músic Joan Colomo són algunes de les primeres confirmacions que han donat a conèixer.

El quartet barceloní Manel portarà el seu tercer treball 'Atletes, baixin de l'escenari' a l'espai Estrella Damm Club Natació Banyoles la revetlla de Sant Joan, el diumenge 23 de juny. Les entrades per a aquest concert (25,5 euros) es posen a la venda dimarts. La resta de la programació es donarà a conèixer el mes de maig. El festival (a)phònica va néixer fa ja una dècada amb la voluntat de difondre propostes de veu tant reconegudes pel públic com emergents. La programació al complet es farà pública durant el mes de maig, però el festival ja ha avançat alguns dels noms.

Destaca l'actuació dels Manel que portaran els nous temes del tercer disc a l'escenari que hi haurà al Club Nàutic, a tocar de l'estany. La cita per a poder-los escoltar coincideix amb una de les nits més màgiques de l'any, com és la revetlla de Sant Joan. Les entrades per al concert es poden comprar a partir de demà tant a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Banyoles com a la web oficial del festival.

La desena edició del festival també comptarà amb la singular veu de Joan Colomo que el dissabte 22 de juny hi realitzarà un dels darrers concerts amb banda de la gira de 'Producto interior bruto vol. 1' i 'Producto interior bruto vol.2' . Aquest concert serà gratuït.

Una altra artista que ha confirmat la seva presència a l'(a)phònica és la cantant i instrumentista Maïa Vidal, que el dilluns 24 de juny -també en una actuació gratuïta-presentarà a les comarques gironines el seu darrer disc, 'Spaces'.

D'entre les activitats paral·leles que programa el festival, cal destacar l'actuació dels ja anunciats Coriolà, guanyadors del Premi Joventut del Concurs Sona 9 2012 i un dels grups amb més projecció del moment, que actuaran el divendres 21 de juny. També es durà a terme el ja tradicional Camp de Treball, organitzat juntament amb la Coordinadora del Lleure del Pla de l'Estany, a través del qual una vintena de joves d'arreu de Catalunya podran viure des de dins un festival musical. Tindrà lloc del 21 de juny al 5 de juliol.

En aquests deu anys de festival, per l'(a)phònica hi han passat formacions i músics de reconeguda trajectòria com Mishima, Martirio, Quimi Portet, Sly Johnson, Anna Roig i L'ombre de ton chien, Christina Rosenvinge, Najwa, El Petit de Ca l'Eril, Maria Coma, Love of Lesbian, La iaia, Raimon, Pedro Guerra, Maria del Mar Bonet, Lluís Llach, Roger Mas, Jorge Drexler, Ariel Rot, Jaume Sisa, Miquel Gil, Paco Ibáñez, Albert Pla o Mayte Martín, entre molt d'altres. En les darreres edicions, la cita ha superat els més de 18.000 espectadors.