Vidreres obre les sol·licituds per formar part de la primera comunitat energètica al municipi

En la primera fase es preveu donar energia per a vuit habitatges i dos comerços

Vidreres (Selva) ha iniciat els tràmits per construir la primera comunitat energètica del municipi i ja ha obert el procés de sol·licituds, que estarà obert fins el 17 de novembre. L'alcalde del municipi, Jordi Camps, ha recordat la "situació abusiva" en els preus de la llum i per això ha animat als habitants a participar en la transició cap a un model d'energia sostenible. Per fer-ho, els veïns que visquin a menys d'un quilòmetre del pavelló esportiu de Vidreres poden apuntar-se per formar part de la comunitat energètica.

El regidor responsable de l'àrea, Enric Gual, confia en què la iniciativa sigui "una experiència positiva" i que ben aviat hi hagi vuit cases i dos comerços que començaran a rebre l'energia que produeixen les plaques solars del pavelló.

L'ús d'aquesta energia també suposarà avantatges econòmics pels veïns que s'hi adhereixin. El sistema aplica descomptes en la factura de la llum en funció de la potència que es contracti. Això podria suposar un estalvi del 30% de l'energia que es consumeix. Per contra, els membres de la comunitat hauran de pagar una quota anual, que es fixarà depenent de l'energia que es decideixi contractar a la comunitat.