'Em van dir que tragués els diners del banc perquè dimarts tornarien'

L'ancià fou coplejat amb un tràmec de fusta i amenaçat de mort

En Ramon encara no s'acabava de creure el que li ha succeït aquesta nit de divendres. Mig emocionat i amb les llàgrimes als ulls explica que els assaltants van sorprendre'l cap a les nou del vespre quan recollia tot el material després de treballar a l'hort.

L'ancià suposa que els lladres estaven mig amagats sota un arbres a l'entrada de casa seva perquè ell no els va veure. Des d'un principi, els lladres van lligar-li les mans i el van fer asseure a terra. Llavors, van demanar-li les claus de la casa però, finalment no van ser necessàries perquè van esbotzar la porta d'entrada picant el pany amb una barra de ferro.

Cops, contusions i un ull de vellut

Un cop a dins, els lladres no van parar de colpejar-lo amb un tràmec de fusta per tot el cos i el cap dient-li que "el matarien si no mostrava on tenia la caixa forta". "Jo no en tinc cap de caixa forta, tots els diners que portava a sobre eren uns 130 euros. Em vaig cargolar de dolor a terra", ha explicat. Els lladres el van arrossegar fins al seu dormitori on el van lligar de mans i peus i van col·locar-li un tros de roba -que van esparracar d'una coixinera- a dins la boca perquè no pogués cridar. "Ells em deien que els hi digués on tenia els diners però jo no podia ni parlar", ha recordat. Després, els lladres van trobar la seva llibreta d'estalvis i van amenaçar-lo assegurant que tornarien el proper dimarts. "Em van dir que tragués els diners del banc perquè vindrien aquest dimarts a buscar-los", afegeix la víctima.

A causa dels cops que va rebre, en Ramon va haver d'anar a l'Hospital Josep Trueta de Girona per revisar que no tingués cap os trencat. "Per sort només tinc cops, morats i un ull de vellut", ha explicat. A més d'agafar els diners que hi havia a la casa, els lladres també van emportar-se el seu cotxe i van trencar-li el telèfon fix. "Mentre estava al llit lligat em van venir a acotxar, em van col·locar mantes a sobre per si tenia fred i, fins i tot, em fan fer una truita que van deixar a sobre la taula de la cuina", ha comentat la víctima. "Tot i que estava tremolant com una fulla, quan vaig veure el plat em vaig posar a riure com un boig", ha assenyalat.

En Ramon recorda que l'únic desig i pensament que tenia al cap durant aquells moments és que volia que marxessin aviat i el deixessin en pau. "Jo sabia que em podia deslligar però em feia por per si ells em descobrien", ha comentat. Segons la víctima, els tres homes parlaven espanyol i un altre idioma que no és capaç de desxifrar.

"Minuts després que se n'anessin, un veí va començar a cridar el meu nom i estava tant espantat que pensava que eren els lladres que havien tornat de nou", ha recordat ben emocionat. Després que el seu conegut descobrís la víctima, els dos homes van avisar els Mossos d'Esquadra. En Ramon, que no ha volgut ser enregistrat davat de la càmera, no ha passat aquesta nit a la casa per recomanació dels agents però assegura que no té "cap por". "Visc des de fa temps en aquesta casa i no vull anar-me'n per això", ha assegurat.

El mas nou de Can Bauler de Dalt es troba situat a les afores de Llagostera, enmig dels camps i amb unes vistes privilegiades. Tot apunta a que els delinqüents van arribar-hi a peu o amb l'ajuda d'altres persones. El cotxe d'en Ramon ha estat localitzat aquest mateix dissabte a una zona propera del mas, dins del terme municipal de Llagostera, amb les claus a sota l'estora.