Caixa Girona serà absorbida per 'la Caixa' aquesta tardor i comportarà 130 prejubilacions

El Consell d'Administració de l'entitat va aprovar ahir per unanimitat donar llum verda a l'operació

No hi ha hagut sorpreses i aquest cop, a diferència de la integració fallida amb Unnim, el Consell d'Administració de Caixa Girona ha ratificat el projecte de fusió per absorció amb 'la Caixa'. Tots els consellers de l'entitat gironina hi ha votat a favor sense excepcions. Al costat del document del projecte també s'ha avalat l'informe dels administradors.

Aquests dos documents estableixen els eixos pels quals es portarà a terme tot el procés d'absorció, que es farà sense demanar ajudes al FROB. Després del vistiplau definitiu del Consell d'Administració, s'engega ara tot un procés perquè Caixa Girona i 'la Caixa' es converteixin en un sol grup, cosa que es preveu fer efectiva a principis de novembre.

A partir d'ara, es crearà un comitè de coordinació –format a parts iguals per les dues entitats- que s'encarregarà de gestionar tota l'absorció. Entre d'altres, estudiarà les passes que s'han de fer per racionalitzar la xarxa d'oficines i la plantilla. Actualment, Caixa Girona compta amb més de 1.100 treballadors.

130 prejubilacions

Poques informacions han transcendit de l'ajustament que, inevitablement, s'haurà de fer a la plantilla de Caixa Girona. Se sap, però, que el procés d'absorció comportarà 130 prejubilacions de treballadors majors de 55 anys.

Els sindicats ja han deixat clar que, a l'hora d'asseure's a negociar, partiran de les mateixes condicions establertes per a la fusió fallida amb Unnim. En aquell cas, l'acord recollia que els treballadors que es prejubilessin percebrien el 80% del salari fixe brut.

Dels pocs detalls que s'han sabut de la reunió del Consell, hi ha el fet que no s'han concretat les recol·locacions que s'hauran de portar a terme. Aquest extrem es posarà sobre la taula quan la mesa laboral que haurà de debatre el procés es reuneixi, per primera vegada, a partir de juliol. Tot i això, Caixa Girona ha assegurat en un comunicat que els ajustaments de plantilla es faran 'seguint mesures no traumàtiques'.

L'entitat gironina també ressalta que, d'acord amb les directrius signades avui, la integració es farà sota 'criteris d'eficiència, optimització i atenció al client, amb l'especialització d'oficines i la creació de nous serveis'. A la reunió d'aquest dilluns del Consell d'Administració, tampoc s'han posat sobre la taula els ajustos que caldrà fer a la xarxa d'oficines ni el rètol que lluiran les sucursals.

Consell assessor territorial

El calendari d'accions preveu també que el consell assessor territorial de Girona sigui efectiu a partir de la data de culminació del procés. Aquest nou òrgan ostentarà funcions de representació institucional, així com de seguiment de l'activitat financera i de l'Obra Social.

Segons els terminis que es fixen les dues entitats, a partir de la segona quinzena de setembre serà quan es convocaran les Assemblees Generals extraordinàries que hauran d'avalar l'absorció. Aquesta serà la darrera passa abans que la integració de Caixa Girona i 'la Caixa' en un sol grup sigui una realitat.

Caixa Girona compta amb un actiu de 7,8 MEUR i va tancar el 2009 amb un resultat net de 17 MEUR. Pel que fa a 'la Caixa', l'entitat compta amb un actiu de 271,8 MEUR i els resultats nets del 2009 van ascendir fins als 502 MEUR.