La Fundació Metalquimia realça la cultura, l’educació i la 'creativació' en el pregó de les Fires de Sant Narcís

Josep Lagares ha donat el tret de sortida a les festes de Girona

La Fundació Metalquimia, de la mà de Josep Lagares, ha donat el tret de sortida a les Fires de Sant Narcís realçant la cultura, l’educació i la 'creativació’ com a llavors per tenir un món millor en el pregó de les Fires de Sant Narcís 2022. L’entitat ha estat escollida com a pregoners per la seva implicació amb la vida social, educativa i cultural de la ciutat, amb projectes com la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, la Jove Orquestra de les Comarques Gironines o el joc de la creativació, paraula que es van inventar i que prové de la unió dels mots creativitat i innovació.

El vicepresident de la fundació, Josep Lagares, ha realitzat el discurs inaugural des del balcó de l’Ajuntament de Girona al costat de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, de diversos regidors i regidores del consistori i de membres de la família Lagares.

“Tenim moltes ganes de Fires de Girona. El temps acompanya, i ho tenim tot a punt perquè tothom pugui gaudir de les activitats que hem preparat en col·laboració amb les entitats de la ciutat. Amb el pregó a càrrec de la família Lagares i la Fundació Metalquimia volem posar en valor precisament aquesta col·laboració entre Ajuntament i teixit social i econòmic de Girona per treballar en favor de la ciutat, en un exemple de l’ambient i l’esperit amb què vivim les festes de Sant Narcís. Desitjo una molt bona festa i que les gaudim com sempre amb la família i els amics”, ha explicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

“Mitjançant l’impuls de la cultura, de l’educació i de la ‘creativació’ volem posar la nostra llavor per a transformar cors i mentalitats que ens portin a crear un futur una miqueta millor. En definitiva, són petites accions, llavors, que aspiren a grans transformacions”, ha afirmat Lagares, tot fent una crida a recuperar la il·lusió. “Ens cal ser més valents i proactius que mai! Som davant de nous paradigmes i, com més d’hora acceptem aquestes noves realitats, més ràpida serà la recuperació i n’aprofitarem les oportunitats. Es tracta de ser activistes, de fer que les coses passin, en lloc d’esperar que passin... ara és l’hora de recuperar la il·lusió en les persones i sobretot de recuperar la il·lusió pel país”, ha ressaltat.

El pregó ha estat amenitzat per tres interpretacions de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya dirigides per Francesc Cassú. Repartits per tres balcons de la plaça del Vi, els membres de l’orquestra han interpretat la sardana “Girona 1800” (fanfàrria), “Girona M’enamora” i “Alegria que és Festa Major”.

La festa d’inici de les Fires de Sant Narcís ha començat a les 18 h amb les cercaviles dels gegants i capgrossos de Girona, que han sortit de quatre punts diferents de la ciutat: el parc de Vista Alegre, la plaça de Miquel Santaló, la plaça de l’U d’Octubre de 2017 i la plaça de la Independència. Les quatre desfilades s’han unit a la plaça de Catalunya per anar juntes cap a la plaça del Vi, on hi ha hagut els tradicionals balls dels Gegants de Santa Eugènia de Ter i dels Gegants de l’Esquerra del Ter, de la Mula Baba, les Bastoneres, els Dragolins, el Beatusaure, el gegant Gerió i el Petit Drac Major.

Un cop acabat el pregó, hi ha hagut els balls de l’Àliga, dels Capgrossos i dels Gegants de Girona. Després de l’habitual pluja de mosques i capgrossos, s’ha fet el retrò de petards a la plaça del Vi i s’ha encès l’anella de foc.