Dues empreses gironines promocionaran la gastronomia gourmet a Berlin

Es troben situades a l'Escala i Santa Coloma de Farners

Berlin (Alemanya) celebrarà demà una festa de la castanyada molt especial. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant Prodeca, i la Delegació del Govern de la Generalitat a Alemanya, en col·laboració amb l’establiment d’alimentació gourmet i bar de tapes El Colmado, organitza una jornada per descobrir i gaudir de la gastronomia i la cultura catalana amb la participació de dues empreses gironines.

En un exemple de com la gastronomia i l’alimentació s’integra en la cultura catalana, l’esdeveniment comptarà amb la degustació de productes i plats típics catalans (panellets, castanyes i altres dolços) i l’actuació de la colla Castellers de Berlin.

La gastronomia catalana estarà molt present durant els mesos d’octubre i novembre a Alemanya. La celebració de la castanyada s’emmarca en l’organització de l’actuació “Berlin trifft Katalonien” (Berlin descobreix Catalunya), una promoció gastronòmica en punt de restauració a El Colmado durant sis setmanes, i que comptarà amb la participació de 15 empreses catalanes que exposaran més d’una quarantena de referències d’aliments i begudes. Entre elles s'hi troben les gironines Anxoves Fill de J. Callol I Serrats – Fine Food de l’Escala (Alt Empordà) i Galetes Trias – Fine Food de Santa Coloma de Farners (Selva).

D’aquesta manera, a les estanteries d’El Colmado els consumidors alemanys podran adquirir productes com l’arròs bomba del Delta de l’Ebre, anxoves de L’Escala, catànies, una selecció de formatges i embotits catalans, fruits secs, all i oli o oli d’oliva verge extra DOP Siurana, així com més d’una desena de vins i caves catalans, de diverses denominacions d’origen, com la D.O. Alella, D.O. Catalunya, D.O. Terra Alta, D.O. Penedès i D.O. Cava, entre d’altres.

“Berlin trifft Katalonien” té per objectiu que el públic alemany pugui tastar i comprar directament producte català i es complementa amb l’organització de diverses actuacions dirigides al públic professional. Els dimarts 8, 15 i 22 de novembre s’organitzaran tastos exclusius de vins catalans per a distribuïdors, importadors i sommeliers alemanys. El sommelier Daniel Zarazaga en serà el conductor.

La promoció dels productes agroalimentaris catalans a Berlin finalitzarà el 29 de novembre, amb l’organització d’un cap de setmana de degustació de gastronomia catalana.

Katalonien, Wo Essen Kultur ist

En línia amb el propòsit d’orientar les empreses agroalimentàries en la seva expansió internacional, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant Prodeca, disposa d’una xarxa de professionals amb experiència en el sector en diversos mercats estratègics. Arran de l’acord del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural amb el Departament d’Acció Exterior i Govern Obert, durant el 2021 es van incorporar tècnics agroalimentaris a les delegacions del Govern a Mèxic, Alemanya, Estats Units i el Regne Unit.

La promoció de les empreses i productes del sector agroalimentari a Alemanya es realitza sota la marca agroalimentària Katalonien, Wo Essen Kultur ist(Catalunya, on el menjar és cultura), que serveix per reforçar el posicionament de les produccions agroalimentàries i la gastronomia catalanes i dotar-les d’homogeneïtat comunicativa tant a l’interior del país com a l’exterior.