Obert el termini per a propietaris de parcel·les a la Selva que vulguin netejar-les per evitar incendis

El termini està obert fins el 31 de gener del 2023

El Servei Comarcal de Prevenció d’Incendis Forestals del Consell Comarcal de la Selva ofereix als propietaris de parcel·les interiors de nuclis i urbanitzacions, la possibilitat de realitzar els treballs forestals de prevenció d’incendis.

El termini per adherir-se al servei és el 31 gener de 2023. Aquest servei s’ofereix a les parcel·les no edificades des de l’any 2018 i anualment s’ofereix als propietaris de parcel·les  la possibilitat d’adherir-s’hi. Juntament a la carta d’adhesió, des del servei comarcal es recorda als propietaris de les parcel·les no edificades l’obligació de mantenir les parcel·les lliures de matèria seca i amb la massa arbòria aclarida.

Els treballs de prevenció d’incendis en les parcel·les que s’hagin adherit al servei, es preveu que es realitzin entre el març i el juny de l’any 2023. Actualment, aquest servei s’ofereix als municipis que han delegat les competències en aquesta matèria a l’ens selvatà. Es tracta d’Anglès, Breda, Caldes de Malavella, la Cellera de Ter, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Massanes, Riudarenes, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sils, Tossa de Mar i Vilobí d’Onyar. Cada any s’executen els treballs en unes 600 parcel·les des d’aquest servei.

Els imports del treballs son 0,35 €/m2 si hi ha aclarida d’arbrat, 0,22 €/m2 si hi ha desbrossada de matoll i 0,13 €/m2 si es tracta només de treballs de manteniment. A aquests preus sense IVA s’hi haN de sumar 13,95 € per parcel·la, de despeses de gestió. Per exemple, el manteniment d’una parcel·la de 800 m2 te un cost de 117,95 €, IVA no inclòs.

Enguany s’ha enviat el full d’adhesió al servei, als propietaris de parcel·les no edificades. Els que hi estiguin interessats, poden fer arribar el full per mitjà de registre electrònic del Consell Comarcal de la Selva http://selva.cat/ o presencialment a les oficines de la carretera de Sils, 30 a Santa Coloma de Farners.