Palafrugell debat sobre meteorologia i canvi climàtic

Se celebren durant un mes les II Jornades de Meteorologia i canvi climàtic

Les II Jornades de Meteorologia i canvi climàtic organitzades per l’àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) donen el tret de sortida aquesta setmana. Enguany les sessions debatran sobre l’escalfament global i els ecosistemes i les espècies del nostre entorn, entre d’altres. La primera edició de les jornades es va fer al febrer de 2020 coincidint amb el desè aniversari de la gran nevada.

El calendari de xerrades comença amb “Efectes del canvi climàtic sobre els ecosistemes” a càrrec del Dr. Joaquim Garrabou Vancells, investigador de l’Institut de Ciències del Mar del Consell Superior d’Investigacions Científiques, el dijous 27 d’octubre.

La segona portarà per títol “Previsions i efectes del canvi climàtic a la Costa Brava” a càrrec d’Anna Ribas Palom, catedràtica de Geografia Humana del departament de Geografia de la Universitat de Girona, el dijous 10 de novembre.

En tercer lloc seguirà “Temporals marítims a la Costa Brava” a càrrec de Màrius Tomé Covelo, gerent i soci fundador d’Ecosost, estudis i projectes del sector marítim i enginyer de Camins, Canals i Ports expert en clima marítim, el dijous 17 de novembre.

Finalment se celebrarà la taula Rodona “Com hem d’adaptar els espais urbans al nou clima?” amb Marc Lemus Canovas, doctor en Geografia i investigador Postdoctoral a Andorra Recerca + Innovació; Jaume Marlès Magre, enginyer agrícola i ambientòleg, doctor en Ciència i Tecnologia Ambientals i investigador del departament de Geografia aplicada de la UAB; i Anna Zahonero Xifré, biòloga (UB) i màster en Arquitectura del Paisatge (UPC) i professora del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC; i moderada per Joan Regí Blanch, divulgador científic i presentador del podcast científic "Radiació de Fons" a Ràdio Palafrugell.

Totes les xerrades tindran lloc, a dos quarts de vuit del vespre al Museu del Suro de Catalunya a Palafrugell.