Figueres posa en funcionament tres nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Es troben als carrers Tramuntana, Rubaudonadeu i a l’aparcament gratuït del Far

Figueres (Alt Empordà) ja ha posat en funcionament els tres nous carregadors públics per a vehicles elèctrics que es van adquirir recentment. Des de principis d’estiu i fins fa poc s’han posat en marxa aquestes noves instal·lacions que gestiona l’empresa plurimunicipal de serveis FISERSA i que ja sumen un total de 5 carregadors públics a la ciutat destinats a una mobilitat més sostenible amb el medi ambient.

Els nous aparells se situen al carrer Tramuntana, a prop del CAP Ernest Lluch;  al carrer Rubaudonadeu, al costat de l'estació del tren del centre de la ciutat i el tercer, a l’aparcament gratuït de l’antic camp de futbol, al carrer del Far. Cadascuna d’aquestes instal·lacions té una potència de 44 kW i disposa de dues sortides de corrent altern de 22 kW. Les obres han estat gestionades i executades per l'empresa plurimunicipal de serveis, Fisersa.

Els nous punts de recàrrega elèctrica estan fabricats per l'empresa catalana Selba (Serveis Electrònics del Bages) i tenen un disseny pràctic i concebut per formar part del mobiliari urbà. L'actuació ha tingut un cost de 55.500 euros.

Els carregadors més recents se sumen als dos que ja funcionen des de fa temps a la ciutat, ubicats a les places de Josep Tarradellas i a la Creu de la Mà. Cadascun té una potència de 50 kW i disposa de tres connectors amb dues sortides de corrent continu i una altra de correu altern.

Per ser usuari dels punts de recàrrega cal baixar l'aplicació EV Charge i seguir les indicacions per començar o acabar amb l'operació. Des del passat 10 de gener les recàrregues tenen un cost de 0,33201 €/kWh.