Girona instal·la baranes a la plaça U d'Octubre per evitar caigudes

El consistori vol enderrocar part del mur que hi ha a l'encreuament entre els carrers de la Sèquia i Cristòfol Grober

La plaça U d'Octubre de Girona canviarà relativament la fisonomia per reduir el risc de caigudes de vianants. L'Ajuntament de Girona ha començat a instal·lar baranes metàl·liques aquesta setmana en zones que tenien un risc potencial, com ara les escales d'accés a l'aparcament soterrat o les obertures de ventilació que hi ha. Els treballs tindran un cost de 24.173 euros.

El regidor d'Urbanisme, Lluís Martí, ha remarcat que les obres intenten "no desvirtuar més del necessari la proposta arquitectònica" que es va fer en el seu moment. De fet, la plaça és obra de l'equip format per Elies Torres i José Martínez Lapeña. La plaça està reconeguda a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, de la Direcció General del Patrimoni Cultural, així com al Catàleg d’Arquitectura Catalana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Aquests treballs que l'ajuntament porta a terme són fruit de l'acord signat amb l'AFA de l'escola Eiximenis, que està al costat de la plaça, per garantir la seguretat dels infants a l'entrada i sortida del centre.

En una segona fase d'obres a la plaça, el consistori vol tirar a terra una part del mur que hi ha al costat d'un pas de vianants. Es tracta del punt d'encreuament entre la plaça i els carrers de la Sèquia i Cristòfol Grober. En aquest punt el mur suposa un escull que dificulta la visibilitat de vehicles i vianants a l'hora de circular. Amb l'enderrocament es busca guanyar més visibilitat i seguretat en aquest encreuament.