Montilivi serà una olla a pressió

El Girona vol reafirmar-se a la segona plaça davant el Lugo d’Óscar Díaz (17:00h, E3)

“Volem fer un ‘ple al 15’ i per això necessitem Montilivi ple! Comptem amb tu!”. Així de senzilla i així de directa ha estat la crida que ha fet el club al llarg d’aquesta setmana per omplir l’Estadi en els cinc partits que queden a casa pel final de lliga. Tothom a Girona és conscient que es presenta una oportunitat històrica, gairebé irrepetible, d’ascendir a la màxima categoria estatal. Per primera vegada en els seus 83 anys d’història la ciutat podria presumir de tenir un equip en el que molts consideren la millor lliga del món.

És per això que en els darrers partits les grades han presentat un aspecte gairebé immillorable, i vistes les cues i aglomeracions del partit de fa dues setmanes davant el Múrcia, el club ha recomanat a tots els abonats que arribin almenys una hora abans del xiulet inicial. L’entitat explica en el seu lloc web tots els detalls de què han de fer els socis i aficionats si volen anar a veure el matx o, del contrari, alliberar el seu seient.

Servei de bus urbà gratuït

L’expectació a Girona és cada cop major, i només aquesta setmana el club ha registrat 381 socis més. Per portar aficionats a l’Estadi, l’Ajuntament ha facilitat un servei especial i gratuït de bus urbà, amb dos trajectes diferents a partir de les 15 hores, i amb una freqüència de 15 minuts. Així fins un quart d’hora abans de l’inici del matx. Un cop finalitzat el partit, els autobusos faran el trajecte invers també cada quart d'hora, entre les 19 i les 20 hores. Tota la informació necessària sobre aquest servei també la trobareu a la web oficial del Girona FC. 

La grada jugarà un paper fonamental

Ahir divendres el tècnic Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’ va afegir-se a la crida d’omplir Montilivi, i tot i que el públic ha respost de meravella en els darrers partits, també és cert que l’equip no ha tingut problemes en desfer-se dels últims rivals a casa (4-0 amb el Mirandés i 5-2 amb el Múrcia). És per això que el míster va voler destacar la importància que ha de tenir la grada quan les coses siguin més complicades: “no podem anar guanyant sempre dos a zero a la mitja part, ni guanyar sempre fàcil. I és aquí on l’afició ha de donar un pas endavant i fer que el rival se senti intimidat”. Missatge clar i directe per involucrar al màxim el popularment conegut ‘jugador número 12’.

Torna Chus Herrero

La gran notícia de la jornada és, sens dubte, el retorn del central Chus Herrero en una convocatòria després de tres mesos allunyat dels terrenys de joc. L’últim partit que va disputar va ser en la desfeta per 1-4 a la Nova Creu Alta de Sabadell. Després de passar pel quiròfan per extreure-li un hematoma a la cuixa esquerra, amb la posterior reconstrucció muscular de la zona afectada, el procés de recuperació s’ha allargat més del previst, però Herrero per fi torna a sentir-se “un més de l’equip”.

Pel que fa el seu estat físic, l’aragonès assegura estar “a tope, al cent per cent”, tot i que encara no es veu en l’onze inicial: “jo el que vull és estar disponible per ajudar en el que pugui i ja està, amb això ja estic content. L’equip està molt bé, lluitant per un somni, i he treballat molt per poder-me reincorporar al final”. Herrero, indiscutible com a parella de central de Migue a la primera volta, creu que Richy “ha estat perfecte”, i que “en cap cas s’ha notat que estigués malament, tot i que costa agafar el ritme de competició quan ets suplent”.

Per a Rubi, la reincorporació d’Herrero és “una alegria i una gran ajuda”, pel fet de ser “un central diferent dels que tenim”. Davant el perill de possible recaiguda, l’entrenador ho té clar: “No hi ha cap risc de lesionar-se, ha entrenat molt fort els últims dies i no ha notat cap molèstia”. Tampoc pateix pel seu retorn al ritme de competició: “No tindrà problemes d’adaptació perquè és molt valent i sap a què juguem”.

Toni Moral és dubte i Kitoko baixa

L’altra possible –o probable- reincorporació és la de Toni Moral, que la setmana passada no va viatjar a Santander per problemes musculars. El cos tècnic va decidir donar-li marge de recuperació per estar llest avui, però Rubi va explicar que “no acaba de fer net” i no serà fins hores abans quan entrarà o no a la convocatòria –l’entrenador haurà de descartar tres jugadors dels 21 disponibles-.

Per altra banda, Ritchie Kitoko va ressentir-se del genoll en l’entrenament d’ahir i se l’ha descartat. Així, s’afegeix als lesionats Benja, Joseba Garmendia i Jandro. Respecte el de Mieres, Rubi confessava que “ell [Jandro] et diria que està bé per jugar, perquè en té moltes ganes, però fredament hem de fer cas als metges i respectar les quatre setmanes que li van pronosticar. Ara tot just en portem una”.

Davant la insistència dels mitjans va respondre que començarà “a córrer la setmana que ve”, i que al llarg d’aquesta “ha estat fent exercicis de caminar amb el fisioterapeuta”. “Hem d’anar en compte en frenar-lo perquè no té experiència en aquest tipus de lesions i potser pensa que està millor del que realment està”, va avisar. 

Óscar Díaz, la gran amenaça del Lugo

El davanter Óscar Díaz declarava aquesta setmana que no donava “ni un duro” pel Girona i que està “sorprès” del rendiment dels homes de Rubi. La mateixa frase, a la inversa, la podrien aplicar tots els aficionats blanc-i-vermells perquè el seu rendiment a Montilivi va ser francament nul. Si més no, decebedor.

Aquell jugador que va arribar l’any passat al mercat d’hivern per ajudar –teòricament- a l’equip a certificar la salvació és ara una de les sensacions de la categoria i, sens dubte, l’arma més perillosa del conjunt gallec. Autor de 13 dels 35 gols del seu equip, altera la posició de davanter centre amb la d’extrem esquerre. Un jugador amb gol, amb molta mobilitat i que es carrega l’equip a les esquenes quan les coses estan més complicades. Un Óscar Díaz radicalment diferent al que es va veure vestint l’elàstica blanc-i-vermella. 

El Girona FC encara deu diners a Díaz

En el partit de la primera volta Díaz va titllar de “pocavergonya” a Joaquim Boadas de Quintana, president de l’entitat gironina, perquè, segons el mateix jugador, el Girona FC encara deu part del pagament de la rescissió del seu contracte. Tot i això, en vistes del partit d’aquesta tarda el madrileny ha preferit no entrar en polèmica i abstenir-se de qualsevol declaració que vagi en aquest sentit.

Un dels millors equips amb la pilota als peus

Situat a mitja taula -onzè-, a vuit punts de la zona de promoció i a 12 del descens, el quadre dirigit per Quique Setién arriba en forma a Montilivi: només una derrota en els últims sis partits, i quatre gols encaixats en els darrers vuit. Segons Rubi, el Lugo “pot fer que ho passem molt malament, però a qui li agradi aquest esport pot gaudir perquè juguen molt bé a futbol”. “És un equip amb possessions molt llargues, que tècnicament tenen una confiança bestial en tot el que fan, i a més defensivament s’han tornat molt forts respecte la primera volta. És un dels equips que proposen més bon futbol juntament amb el Girona”, va finalitzar.
 
FITXA TÈCNICA:
GIRONA FC: Mallo; Jose, Migue, Richy, David García; Tébar, Luso; Juanlu, Felipe, Jofre; Acuña.  
CD LUGO: José Juan; Víctor Díaz, Tena, Pavón, Manu; Belfortti; Pablo Álvarez, Pita, Seoane, Óscar Díaz; Airam Cabrera.  
ÀRBITRE: Daniel Jesús Trujillo Suárez (Comitè de Tenerife). 
DIA I HORA: Dissabte, 20 d’abril de 2013, a les 17:00 hores (Esport 3).
ESTADI: Montilivi.